Norges første og eneste Ølkelner utdannelse er nå offisiell, der Amund Arnesen i samarbeid med Vinfagskolen skal lage fagfolk innenfor ølverdenen.
Jeg skrev litt om Ølutdanning i april, der jeg nevnte i forbifarten at Norges eneste utdannede Ølsomelier skulle lage en ølkelnerutdannelse. Forrige uke kurset offisielt annonsert på Vinfagskolens hjemmesider.
Studiet gir grundig kompetanse i følgende temaer:
- Hvordan øl produseres og hvilke deler av prosessen som skaper hvilke smaker.
- De forskjellige ølstilene, hvordan de lages, hvordan de kjennes igjen og hvor de stammer fra.
- Sensorisk trening ut i fra smaksark spesielt utviklet for øl.
- Ølfeil og hvordan disse kjennes igjen.
- Ølets historie fortalt fra middelalderen frem til i dag. Vi går gjennom tradisjonelle ølland som Belgia, England, Tsjekkia og Tyskland og følger opp med den moderne mikrobryggerirevolusjonen i USA og her hjemme.
- Øl i restaurant og bar. En praktisk orientert del hvor man lærer om innkjøp, håndtering og servering av øl. Det blir også en del om håndering av øl fra fat med feilsøking og nyttige tips.
- Øl og mat i kombinasjon. Oppsett av ølmeny og hvordan man kombinerer øl og mat på en velykket måte.
Jeg kjenner Amund ganske godt da jeg ansatte han i Beer Enthusiast, og det er få i denne bransjen med den kunnskapen som Amund sitter inne med. Kurset koster 19.900,- som i mine øyne er en veldig lav pris for å få en fagutdannelse som Ølkelner utdannelsen faktisk er.
Oppstart er i januar, så dette er noe som bør være høyt oppe på ønskelisten til jul!
Høyt Skum – Jørn Idar
Mmmmm dette er fantastisk ! Desverre har jeg for mye å gjøre neste år….. Kanskje i 2014. 🙂
Mmmmm dette er fantastisk ! Desverre har jeg for mye å gjøre neste år….. Kanskje i 2014. 🙂
Interessant! Hvordan er dette opplegget i forhold til andre tilsvarende, slik som Cicerone Certification Program?
Dette har jeg oppfordret Amund selv til å svare på, så jeg avventer til vi hører noe fra han.
Interessant! Hvordan er dette opplegget i forhold til andre tilsvarende, slik som Cicerone Certification Program?
Dette har jeg oppfordret Amund selv til å svare på, så jeg avventer til vi hører noe fra han.
Hvor vil denne utdannelsen foregå da?
For å sitere siden:
Samlingene vil avholdes i Vinfagskolens lokaler her i Oslo
Hvor vil denne utdannelsen foregå da?
For å sitere siden:
Samlingene vil avholdes i Vinfagskolens lokaler her i Oslo
Utdannelsen er basert på e-læring med videoforelesninger og to helgesamlinger i Oslo.
Så geografiske utfordringer er sterkt begrenset på dette kurset:-)
Når det gjelder sammenlikning opp mot Cicerone så skal jeg overlate til andre å gå grundig inn på det. Men det skal være sagt at Cicerone er en godt innarbeidet grundig utdannelse med en stor organisasjon bak seg.
Ølkelner er en helt fersk utdannelse utviklet av meg og tilpasset norske forhold. Det er en ekstremt gjennomarbeidet og grundig utdannelse som jeg vil anbefale til alle som ønsker å få en dypere forståelse for øl, ølhistorie og sensorisk kompetanse.
Leste litt på nettsidene til Cicerone, og det ser ut til å være ganske likt på papiret i hvert fall. Kjempebra at det kommer et slikt tilbud i Norge også, her slurves det vanvittig mye synes jeg.
Utdannelsen er basert på e-læring med videoforelesninger og to helgesamlinger i Oslo.
Så geografiske utfordringer er sterkt begrenset på dette kurset:-)
Når det gjelder sammenlikning opp mot Cicerone så skal jeg overlate til andre å gå grundig inn på det. Men det skal være sagt at Cicerone er en godt innarbeidet grundig utdannelse med en stor organisasjon bak seg.
Ølkelner er en helt fersk utdannelse utviklet av meg og tilpasset norske forhold. Det er en ekstremt gjennomarbeidet og grundig utdannelse som jeg vil anbefale til alle som ønsker å få en dypere forståelse for øl, ølhistorie og sensorisk kompetanse.
Leste litt på nettsidene til Cicerone, og det ser ut til å være ganske likt på papiret i hvert fall. Kjempebra at det kommer et slikt tilbud i Norge også, her slurves det vanvittig mye synes jeg.
Veldig bra initiativ. Noe som kommer til å gagne “øl-norge” mye. Bare synd at jeg, til tross for at jeg jobber med øl i en relativt stor ølpub, ikke kommer til å ha så mye penger til overs på en stund.
Veldig bra initiativ. Noe som kommer til å gagne “øl-norge” mye. Bare synd at jeg, til tross for at jeg jobber med øl i en relativt stor ølpub, ikke kommer til å ha så mye penger til overs på en stund.