5. august er det International Beer Day, og Høyt Skum har tenkt å delta med den første livesmakingen i Norges historien. Du kan, sammens med meg, smake på øl sammens med likesinnede over hele landet!
Jeg har lenge hatt en pause med Høyt Skum TV, men jobber med å komme tilbake i gammel jenge. Men jeg tenke jeg skulle spørre deg om hjelp, for å lage Norges første live-smaking. Idèen kommer egentlig fra TWiT.tv, som var en av de første videopodcastene som også hadde live show på nettet. Og showet blir aldri det samme uten et godt publikum, nemlig dere!
Jeg trenger din hjelp til å avgjøre følgende:
- Hvor mange øl skal vi smake
International Beer Day handler ikke om fyll, men om kvalitet. Derfor vil nok tosiffrede antall øl være litt over the top. I tillegg er 5. august på en søndag, og det er jo en fordel å kunne våkne opp i god stand på mandag. Så hvor mange øl skal vi velge? - Hvilke øl skal vi smake
- Ølstiler – mangfold er alltid spennende, derfor bør man tenke på litt forskjellige ølstiler man skal smake
- Bryggerier – Vi har alle våre favoritter, men hvert bryggeri har sin identitet. Er de ikke alle verdt å prøve ut?
- Tilgjengelighet – Dette er kanskje det viktigste kriteriet. Om vi skal smake øl med folk fra hele landet, så er det viktig at alle skal ha muligheten til å få smake det.
Vil du være med på et unikt prosjekt, så trenger jeg din kommentarer og tilbakemeldinger! Jeg gleder meg enormt!
Høyt Skum – Jørn Idar
1.) Dersom det er meningen at dere skal smake en hel kveld, med folk som tuner inn og ut av sendingen, kan dere gå for ca. 10-13 øl uten at det blir for mye. Da regner jeg 1-2 dl på hver smaker, pr. øl, som vil si at man deler alle flasker (0,33 eller 0,5) på 3 eller 4 stk. (utenom storflasker a la 0,75, de deles på dobbelt så mange). Erfaringsmessig er dette omtrent det antallet en smaking tåler før den begynner å “flyte ut”… 😛
2.) Med f.eks. 12 øl kan man enten kjøre 3 stiler med 4 øl per runde, 4 stiler med 3 øl per runde, 6 stiler med 2 eller fleske til med hele 12 stiler (noe som forsåvidt kan være litt mye, men jeg har gjort det og det funker stort sett greit).
3.) Alle de norske mikrobryggeriene bør være representert, i tillegg til noen klassiske internasjonale og noen spesialøl. Her blir det nok ikke så vanskelig å finne fram; det brygges og importeres svært mye forskjellig om dagen. 🙂
4.) Gå etter polets lister og evt. butikkøl som finnes på de fleste steder med f.eks. ICA/Meny som har rimelig bra ølutvalg.
Lykke til! 🙂
Slik jeg ser det for meg vil en hel kveld være litt i overkant, men en times tid bør vi kunne greie å fylle. Selvfølgelig litt avhengig av hvor aktivt folk deltar.
Jeg tar med tipsene videre, og kommer med en liten oppdatering til uken! 😀
1.) Dersom det er meningen at dere skal smake en hel kveld, med folk som tuner inn og ut av sendingen, kan dere gå for ca. 10-13 øl uten at det blir for mye. Da regner jeg 1-2 dl på hver smaker, pr. øl, som vil si at man deler alle flasker (0,33 eller 0,5) på 3 eller 4 stk. (utenom storflasker a la 0,75, de deles på dobbelt så mange). Erfaringsmessig er dette omtrent det antallet en smaking tåler før den begynner å “flyte ut”… 😛
2.) Med f.eks. 12 øl kan man enten kjøre 3 stiler med 4 øl per runde, 4 stiler med 3 øl per runde, 6 stiler med 2 eller fleske til med hele 12 stiler (noe som forsåvidt kan være litt mye, men jeg har gjort det og det funker stort sett greit).
3.) Alle de norske mikrobryggeriene bør være representert, i tillegg til noen klassiske internasjonale og noen spesialøl. Her blir det nok ikke så vanskelig å finne fram; det brygges og importeres svært mye forskjellig om dagen. 🙂
4.) Gå etter polets lister og evt. butikkøl som finnes på de fleste steder med f.eks. ICA/Meny som har rimelig bra ølutvalg.
Lykke til! 🙂
Slik jeg ser det for meg vil en hel kveld være litt i overkant, men en times tid bør vi kunne greie å fylle. Selvfølgelig litt avhengig av hvor aktivt folk deltar.
Jeg tar med tipsene videre, og kommer med en liten oppdatering til uken! 😀
Hva med live sending på utesteder over høytaler anleggene for de som har mulighet for det?
Dette er et veldig bra tips, og faktisk er det jo mulig å streame på tv også, da det overføres direkte! Kunne kanskje det ha vært noe?
Hva med live sending på utesteder over høytaler anleggene for de som har mulighet for det?
Dette er et veldig bra tips, og faktisk er det jo mulig å streame på tv også, da det overføres direkte! Kunne kanskje det ha vært noe?
Hei.
Syntes du burde starte dette med en smaksevent på International beer day. Men forsøke å sette i gang en slags serie med smaking som du kan streame. På denne måten unngår du det umulige valget med hvem som skal med og ut. Hva med en smaking hver 3. uke eller en gang i måneden? Det er jo så uendelig mye å ta av nå som vi ruller gjennom ølrevolusjonen.
Ellers mener jeg vel at de tradisjonelle masseproduserende industribryggeriene bør holdes langt unna.
PS! Selv driver jeg med ett prosjekt som går ut å smake like mange ulike craftbeers på flaske/boks dette året som det er dager i 2012. 😀
Hei.
Syntes du burde starte dette med en smaksevent på International beer day. Men forsøke å sette i gang en slags serie med smaking som du kan streame. På denne måten unngår du det umulige valget med hvem som skal med og ut. Hva med en smaking hver 3. uke eller en gang i måneden? Det er jo så uendelig mye å ta av nå som vi ruller gjennom ølrevolusjonen.
Ellers mener jeg vel at de tradisjonelle masseproduserende industribryggeriene bør holdes langt unna.
PS! Selv driver jeg med ett prosjekt som går ut å smake like mange ulike craftbeers på flaske/boks dette året som det er dager i 2012. 😀