Det er dem tiden av året igjen, da hjemmebryggere får litt høyere puls og luften er fyllt med lett panisk humle og malt. Det er snart klart for Nm i Hjemmebrygging 2012
NM i Hjemmebrygging er arrangert av Norsk Hjemmebryggerforening, og interessen for arrangementet har de siste årene eksplodert. I fjor var det faktisk så stor pågang at flere hundre mennesker ikke fikk komme inn. Slik går det når ølrevolusjonen begynner å skyte fart.
Arrangementet er i år igjen flyttet til et større lokal, nemlig Kanonhallen på Økern. Her vil man den 24. Mars få anledning til å smake kvalitets hjemmebrygg samt å få være med på å kåret publikums favoritt, det som grunnet “litt” skeivt fordelte premier er den gjeveste prisen for bryggerne.
Premien for Årets Hjemmebrygg er dog heller ikke å forakte, nemlig muligheten til å få brygget ølet sitt hos Nøgne Ø. Ikke alle som kan skryte av å kunne kjøpe ølet sitt på Vinmonopolet.
Jeg anbefaler alle ølgalde om å ta turen 24. mars klokken 19.00 til Kanonhallen, og få en varefaglig fordypning. Mer info kom konkurransen kan du lese på Norbrygg sine hjemmesider.
Høyt Skum – Jørn Idar