Det går ikke ann å gå inn på et ølsted i USA uten å få servert nachos med dip, enkelt, billig og appetittvekkende. Man får rett og slett lyst til å ta en øl med en slik på bordet. Slik snacks er perfekt for Ølkokken siden den er både velsmakende og enkel, og med litt variasjon på dipene kan man skape litt oppmerksomhet neste gang man får noen på besøk for å nyte en god øl. Dette er det du trenger til fire porsjoner:
- ca 400 gr tortilla- eller nachochips
- 2 dl øl-ost – oppskrift på øl-ost finner du her
- 2 modne avokadoer
- 1 moden tomat
- 1/4 rødløk
- saften fra 1 lime
- 1/2 potte fersk koriander
- Salt og pepper
- Tabasco – alternativt
Start med å dele avokadoene i to, og fjern steinen i midten. (Her er en video som viser deg hvordan, pass på fingrene!). Ha avokadokjøttet i en bolle, og umiddelbart ha saften fra limen over for å unngå at det blir brunt. Bruk en gaffel til å knuse avokadoene, til du får en konsistens som du liker selv. Ølkokken liker litt tekstur og grove biter i.
Finkutt tomaten, rødløken og korianderen og bland inn i avokadoene, og smak til med salt og pepper, eventuelt litt Tabasco om du liker litt futt i guacamolen.
Forvarm ovnen på 200 grader, og ha chipsen på en stekepanne. Sett inn i 8 til 10 minutter, til de får en mørk gyllen farge. Når de er ferdige har du dem i en skål. Mens chipsene gjør seg ferdige, varmer du øl-osten i en kjele. Denne heller du over nachosen, som du serverer med guacamole og en frisk pale ale eller IPA.
Høyt Skum – Ølkokken Jørn Idar