Etter kun 3 batcher med hjemebrygg på 5 måneder, ble juni en særdeles aktiv måned på Myra Bryggeri.

Først ut var en klassisk saison, på 6%. Dette er høyere enn vanlig da jeg liker mine saison på rundt 4%, men jeg tenkte å prøve en liten oppskallering av oppskriften denne gangen. Batchen ble splittet i to, og begge ble tilsatt 565 – Dupont gjær. I tillegg fikk en av batchene en tilsettning av Flemsih Blend, en god sommensuria av forskjellige bakterier.
Neste øl på programet var en amerikansk pale ale, brygget kun med den nye humlen Mosaic. Dette er en meget aromatisk og smaksrik humle, som av mange blir kalt Citra på steroider. Neste uke tappes den på fat, klar til sommeren.
Derretter fulgte en kölch, min aller første sådan. En ypperlig anledning å bruke gjæringsskapet for første gang, og jeg gleder meg til noe kaldt og leskende til sommeren i form av dette ølet. Det vil også være spennende å se om min bryggeprosses er god, da det er en stil som skjuler ølfeil veldig lite.

Batch 50

Og plutselig, uten at jeg visste det, var batch nummer 50 i gjæringsdunken. Dette er et bursdagsbrygg jeg gav bort til en venn av meg, der han selv fikk bestemme hva som skulle i. Og han ønsket fiken og bringebær. Dermed bygde jeg en maltfokuser, brun ale for å framheve fruktigheten. Det blir et spennede høstbrygg, og jeg gleder meg til å smak hvordan fruktigheten fra maltet bevarer smaken i frukten. Gjæren likte tydligvis bringebær, og tok likegodt å gjæret ut av karet sitt. Slikt skjer, og for første gang for meg.

Speidel Braumeister

Fredag kom også min nyeste blingbling, og for første gang har jeg brukt mye penger på nryggeutstyr. Braumeisteren ble hentet og pakket ut, noe som ble behørlig dokumentert under. Jeg gleder meg til å brygge på den, så raskt som mulig!

Høyt Skum – Jørn Idar