Året 2020 brakte mye uventet for oss alle, men jeg er glad for at jeg klarte å for å ha kjørt ut 8 timer med podcasten Ølprat. 24 episoder med noen fantastiske mennesker om deres rolle og historie i øl, noe har vært veldig givende for meg. Og det er noen av disse har vært spesielt gøy å gjøre, her er tre av mine 24 favorittepisoder fra 2020..

Om du ikke har hørt noe av podcasten, så kan du høre den direkte her på denne siden. Den er også tilgjengelig på de vanligste podcastappene, som SpotifySoundcloud og Apple Podcast.

Episode #031 – Hva er tradisjonsøl

Dette er en episode jeg har gått tilbake å hørt på et par ganger, noe jeg sjelden gjør med eget materiale. Men denne praten jeg hadde med Lars Marius Garshol er såpass interessant og fylt med historisk informasjon, at det er like gøy å høre igjen og igjen. Om kveik, hundreårige bryggetradisjoner på gårder og hans reise gjennom en verden de færreste av oss har fått opplevd.

Episode #40 – Om kjærlighet til øl

Dette var årets siste episode og kanskje den morsomste, og minst forventede av ølentusiaster rundt om i landet. Stian Staysman Torbjørnsen er min medforfatter av Øl hele Året, og viser hvordan en som kun har drukket pils har satt mer pris på øl når han lærte mer. Reisen hans resulterte også at han ble Årets Ølhund, og hans entusiasme syns jeg er helt herlig i denne praten.

Episode #027 – Hva er trappistøl

Dette var en av de første episodene av 2020, men også en av de jeg personlig satte veldig pris på. Fabrice Bordon fra Bieres de Chimay satte seg ned å delte av sin entusiasme og kunnskap, og ga en innføring i det unike samfunnet av trappist munker. Han delte rett og slett dette med en entusiasme og overbevisning, om et bryggeri som kun produserer 4 øl. Slike skulle vi hatt flere av.

Året 2020 går nå mot slutten, men i morgen kommer en siste episode der jeg analyserer mine spådommer for 2020. Som jeg gjorde 8. januar, så her er det jo mildt sagt muligheter for at jeg har bommet litt….

Takk for at du følger meg og kanskje også podcasten min Ølprat, og takk til Patreon støtterne som er med på å gjøre den mulig!