Det har vært skummelt stille her den siste tiden. Selv om livet mitt har handlet mer om øl nå enn noen sinne, har jeg hatt lite tid til å oppdatere bloggen. Jeg vil uansett prøve å oppsummere de siste 6 ukene.

 • Ny arbeidsgiver
  Vel, dette er både sant og ikke sant. Det siste året har vi i AMKA hatt god suksess med våre øl, til tross for at vi ikke har hatt tid til å ha mye fokus på denne gruppen av alkohol i vår portefølje. Dette har gjort at vi nå har etablert et nytt selskap, og jeg vil fokusere min tid kun på øl, og ikke vin slik det tidligere har vært.
  Jeg vil fortsette å fokusere på håndverksøl, og kvalitet forran kvantitet. Det er jo tross alt det som er best, er det ikke?
 • Italia
  Jeg var noen dager i Italia, nærmere bestemt Piemont for å prøve å finne noen gode bryggerier jeg kan begynne å importere. Jeg var blant annet innom Birra Pasturana, som nok kan kategoriseres som et hobbybryggeri. Deres bryggeanlegg er rundt 500 liter, og drives av en vennegjeng på 5. De har en veldig begrenset produksjon nødvendigvis, men ølene de lager har en fantastisk høy kvalitet og vi i Norge vil være deres aller første eksport ut av distriktet! 3 av ølene vil bli lansert på Vinmonopolet i mars, 1 av dem i bestillingsutvalget og 2 på Vinmonopolets kategori 7 (de største butikkene). Desverre har de hatt sin kaldeste vinter siden 1959, noe som har forårsaket at det meste av produksjonen deres har fryst og blitt ødelagt. Vi har kjøpt det vi kunne, og jeg gleder meg til å vise Norge litt ordentlig håndverksøl!
 • Trondheim
  Noen dager ble også brukt i trønderstaden Trondheim, der god øl og god vin sto på dagsorden. Kan spesielt anbefale en tur innom Daglighallen, der man får kjøpt høykvalitets øl til en billig penge!
 • Danmark

  Midtfyns Bryghus sin helautomatiske etiketteringsmaskin...


  Jeg var også med en glad gjeng til Danmark og besøkt flere av våre produsenter. Hver gang jeg treffer produsentene jeg representerer, ser jeg hvor heldig jeg er som får gjøre det jeg gjør. Spesielt da jeg besøkte Midtfyns Bryghus, der 150-160.000 flasker lages hvert år for hånd. Hver flaske tappet for hånd, korket for hånd, etikert og pakket for hånd. De folkene er gærne!
 • Eget bryggeri
  Jeg har særs konkrete planer om å starte eget bryggeri, eller nærmere bestemt et kontraktsbryggeri. Problemet er desverre at dette med å starte et nytt importselskap tar utrolig mye tid. Dette har gjort at bryggeriplanene er blitt lagt på hyllen, en så lenge.
 • Høyt Skum TV
  Jeg har nok sagt dette før, men macen min har blitt delvis knust. Hakk i harddisken, knust skjerm, ja det hele tatt en heller skrall sak. Dette har gjort at selv om jeg har filmet flere episoder, så har jeg ikke muligheter til å redigere videoene.

Så det var en liten oppdatering på det som skjer og har skjedd i min lille verden de siste månedene.