The hop lover

Et kommende humlehode?


Norge er et vakkert land som har noen av verdens beste råvarer. Det er dette Matstreif handler om, nemlig alle de små produsentene rundt om i landet som lager deilig mat og drikke.
Rådhusplassen i Oslo var forrige fredag og lørdag fullstappet av mennesker, gode råvarer, god mat og godt øl. Dette er Innovasjon Norges feiring av småprodusenter fra hele Norge, og det var mye godt å finne. Fisk, kjøtt, melkeprodukter, grønnsaker, urter, øl, saft, juicer var noe av det som var å finne, fra produsenter man ofte ikke kan finne på sin lokale butikk. De større aktørene var der også som Tine og Nortura, men det er ikke noen tvil om at de ikke var i fokus denne dagen.
Noe av det jeg ble mer imponert over var ostene til Tingvollost, som har vunnet flere medaljer i ost både nasjonalt og internasjonalt. Kraftkar var dog det eneste de hadde, og til tross for at dette er deres mest populære  og kanskje beste ost hadde jeg håpet på litt flere sorter fra dem. En herlig match med Imperial Brown ales, imperial porters og søtere stouter.
Frisk og Frodig er noe velassorterte butikker allerede fører, deres deilig friske og fruktige eplejuicer fra Telemark holder virkelig høy klasse. Når får man se det første epleølet i Norge mon tro?
Beer meny @Matstreif

Hva skal det være?


Selve ølbiten var i år bemannet av folk fra Bølgen & Moi, og er festivalens litt vel direkte tolkning om at bryggeriansatte ikke kan presentere ølene de selv lager. Vel vel, nok om det. Grunnet store køer  var det ikke mye tid til å snakke med folkene bak disken, og dette er vel et gjennomgangstema for hele Matstreif. Dette gjorde vel opplevelsen litt halveis egentlig, men slik blir det jo med en kombinasjon mellom av veldig begrensende alkohollover og et veldig populært arrangement. Det var 12 bryggerier representert, med godt over 60 forskjellige øl. Sundbytunet hadde premiere på sin ByBayer, som er brygget til Jessheim sin bystatus feiring. Ellers veldig morsomt å se at Nøgne Ø hadde sendt med bare spesialøl, og mange av dem forholdsvis nye produkter.
Det er ikke noen tvil om Norge trenger et arrangement som dettte. Hele 150.000 mennesker var innom i løpet helgen. Og det er vel egentlig litt det som er utfordringen. For selv om det er utrolig mye personlighet og kjærlighet bak produktene, så er det ingen som har tid til å fortelle eller høre om det. Man står som sild i tønne, til tross for at man er på Rådhusplassen. Dette kan jo bare bety at Norge er vel overmodne for dette, noe som gjør at Mathallen vil være ganske en ganske så etterlengtet nødvendighet. Fremtiden for håndlagde matvarer er veldig spennende!
Høyt Skum – Jørn Idar