Matmagasinet som ønsker å ha fokus på lokale, nordiske produkter vil nå sette et fokus på et erketypisk produkt for Norden. De har nemlig ansatt Amund P Arnesen (30) som deres nye ølskribent.
Jeg husker med glede da NORD kom i hyllene i 2007, med fokus på de gode lokale produktene man kan finne om man leter litt her i Norge. Desverre forsvant magasinet bort bare noen år etter, og magasinet ble gjennfødt under Matstreif i Oslo i år. Et av de tingene som gjorde magasinet spesielt interessant var akkurat fokuset på Norden, og de unike historiene bak råvarene, restaurantene og produktene.
Og nå vil også øl bli en del av magasinet, da de har ansatt Amund P Arnesen som deres nye ølskribent. Amund er lærer på Norske Vinfagskole, der han i januar starter Norges første formelle ølutdannelse. Til daglig jobber han sammens med undertegnede for importøren Beer Enthusiast, en jobb han startet med i våres.
Det er morsomt for oss ølbloggere å lese at det er større medier som nå endelig begynner å ta øl seriøst, og ansetter dedikerte ølpersonligheter til å fremme håndverksøl. Espen Smith har lenge skrevet for bla Vi Menn og VG lanserer denne uken en ny ølspalte med Gustav Jørgensen.
Amund har et litt yngre tilsnitt til øl, og har til tross for sin unge alder rukket å bli en av Norges fremste ølpersonligheter. Han har vært med å starte opp whiskeystedet Dr. Jekyls, og var også med i oppstarten av Håndverkerstuene som er et av Norges ledene steder for øl og mat. Han er også Norges eneste utdannede ølsommelier, fra Beer Academy i England. Ølspalten vil ha fokus på det lokale produkter, i tillegg til sesongpassende øl. Det vil med andre ord ikke være anmeldelser, men artikler som vil kunne utvide ølsynet for både nybegynnere såvel som garvede ølentusiaster. Det er også noen rykter om idèer rundt en serie med hjemmebrygging, så våren kan bli intressant for oss som er øl og matglade!
Vi gratulerer Amund og NORD med denne gode nyheten!
Høyt Skum – Jørn Idar