Den kalde gode tiden nærmer seg, og neste uke kommer avisene til å være fylt med juleøltester. Derfor annonserer jeg nå ny livesmaking med juleøl som tema.

18. november
20.00
Høyt Skums Google konto og på Youtube kanal
(vil bli annonsert på alle sosiale medier og her på siden når Hangouten er live)

Som sist gang vil det være direktesendt med utvalgte øl, med livestreaming på nettet. Denne gangen prøver jeg et nytt sted å sende det fra, nemlig Google Hangout. Det er mer stabilt ann forrige gratisløsning nemlig uStream, og det vil i tillegg være reklamefritt (etter planen..)

Så hvilke øl skal testes? Neste uke kommer alle store mediers juleøltester, og det er disse jeg vil bruke som grunnlag for ølene som være med på denne livesmakingen. Jeg vil kun velge ut det beste av det beste, og slik vil prosessen gjennomføres:

  • Tre mediers tester vil være grunnlaget: Dagbladet, VG og Aperitif.
  • Det regnes et gjennomsnitt av testvinnerne, slik at det er de gjennomsnittlige vinnerne som testes.
  • De 5 med høyest score blir valgt til å være med i smakingen.
  • Ølet må være tilgjengelig på Vinmonopolet.
  • Ølet kan være produsert i hvilket som helst land, men må være lansert under et faktisk bryggerinavn (les: ikke fantombryggeri)

Jeg håper med dette å kunne gi oss et bredt spekter av øl og ølstiler, fra fjernt og nært.
Juleølet lanseres i Vinmonopolets hyller 1. november. Det er ingen tvil om at de kommer til å rives ut av hyllene også i år, så det er viktig å være tidlig ute. Jeg setter smakingen noen uker etter juleølpremieren, slik at alle har mulighet til å bestille og motta ølene fra sitt lokale Vinmonopol.Om du har tenkt å smake ølene paralelt med sendingen, kan det være en fordel å kjøpe mer enn bare et øl. Sånn i tilfelle du får smake ditt nye favoritt øl.
Som sist gang anbefaler jeg at deres samles en liten gjeng, og deler på gledene. Det er tross alt en søndag smakingen skal avholdes på, og det skaper glede å dele godt øl!
Høyt Skum – Jørn Idar