Lade Gård Brygghus er Grans Bryggeri sitt forsøk på å stikke seg ut av massen. I noen av forsøkene har de lyktes greit, og med den nye Mørk Lager har de lyktes! Men langt fra bare positivt.
Grans Bryggeri åpnet dørene i 1899, og er i dag eid 50 % av Reitan Gruppen og 50 % av familien Gran. Lade Gård er produsert av Grans i Sandefjord, og er oppkalt etter Reitan Gruppens hovedsete på Lade Gård i Trondheim. Dette er et veldig historisk bygg som både Harald Hårfagre og Olav Tryggvason har eid.
Grans har hatt Lade Gård Pilsner på Rema lenge, og i juletider er det Lade Gård Juleøl å finne i butikkene. Disse har vært gode produkter, ikke de mest fantastiske, men solide produkter.
Derfor var spenningen stor da Lade Gård Mørk Lager kom i butikkene for noen uker tilbake!
Først må jeg bare si; For et design! Jeg blir nesten litt småforelsket i den gammelmodige stilen, twist-off korken som jeg savner fra USA og den litt morsome beskjeden under korken. Love at first sight!
Innholdet derimot er ikke noe å skryte over;

  • Den har en fin, mørk farge. Et fint, hvit skum
  • Duften er ikke ikke helt til å bli klok av, det er lite av den. Man skulle tro at med en slik farge burde den ha mye mere kraft, men her er det bare litt sur malt og thats it.
  • Når man smaker på den, er det det samme som dufte; Nesten ikke noe i det hele tatt. Den er tynn, søtlig og virker nesten litt uferdig. En stor skuffelse.

Jeg vil gjerne oppsummere at jeg syns det er greit at store konsern vil ha andre merker de kan ha litt større spillerom med. Men da bør man lage godt gjennomførte produkter, og ikke bare lansere noe for å pøse ut noe nytt. Jeg liker virkelig pakken rundt, men liker slettes ikke innholdet!

Høyt Skum – Jørn Idar