Fredag er det klart for bryllup i England. Da droppes en av Englands stoltheter: Øl!
Mirror melder at til det kommende kongebryllupet på fredag, vil det ikke bli servert øl. Her er en sitat fra deres kilde:

“There won’t be any beer. Let’s face it, it isn’t really an appropriate drink to be serving in the Queen’s presence at such an occasion.”

Og det er noe jeg stusser litt på: Som et utstillingsvindu for hele verden vil bryllupet, direkte overføring til 2 millarder mennesker og 1.900 gjester, burde man ikke da vise noe lokalprodusert?
Hvorfor skal det serveres vin til maten, og ikke øl? Selvsagt, England produserer vin, faktisk noen gode musserende, men det er jo ikke det vi forbinder med engelsk alkohol!? Vi tenker på Extra Special Bitter, Engelsk Pale Ale, Mild, IPA osv! Så hvorfor i svarte skal de da ikke promotere noe de virkelig burde være stolte av? Dette er jo en fantastisk mulighet!
Så klart, man trenger ikke å ta “den” helt ut. BrewDog har laget en IPA med Viagra, i anledning kongebryllupet. Hvem vet om William trenger det eller ikke, men den hadde kanskje vært fin som “forsikring“?
Obama fikk hjemmelaget øl(!) til SuperBowl i år, og mer lokalprodusert blir det ikke! Og amerikanerne har en mye kortere tradisjon for øl enn det engelskmennene, men de har jo tydeligvis skjønt det! White House Honey Ale? Ja takk!
Så fy fy William, det var ikke så veldig gjennomtenkt var det vel? En virkelig fin sjanse til å vise fram noe av det beste landet har å by, som bare gikk forbi. Men Digitalspy sier at “Mini Sausage Rolls” vil bli servert. Så coctailpølser altså? Really?
Høyt Skum – Jørn Idar