Vestlandsbryggeriet Kinn Bryggeri har opplevd enorm vekst på veldig kort tid, og har kontinuerlig ekspandert sin stab. Nå har de igjen ansatt et nytt “Kinn-medlem”, denne gangen en ny brygger.
For litt under et år siden ansatte Espen Lothe ny brygger, Tadas Kanopka fra Litauen. Det har kommet flere ansatt i tillegg til dette, både innen administrasjon og til bryggeriet. Det er ingen tvil om at Kinn Bryggeri er i stor vekst, og har sagt nei til nye kunder siden i sommer. Et luksusproblem selvfølgelig, som flere håndverksbryggerier har opplevd de siste årene.
For å kunne øke produksjonen har det igjen blitt ansatt en ny brygger. Denne gangen er det hjemmebryggeren kjent på Norbrygg som Torvald. Dette er broren til Birger Storaas, som er mannen bak den forholdsvis nystartede hjemmebryggerbutikken Vestbrygg i Bergen. Espen Lothe har med andre ord ansatt en med mye av den samme bakgrunnen som seg selv, en hjemmebrygger med års erfaring.
I tillegg til å styrke staben sin, arbeides med å få et nytt bryggeri på plass. Tilretteleggingen av det nye bryggeriet i Botnastranda har tatt lengre tid enn beregnet, og planlagt åpning i oktober/november er nå flyttet til februar. Dette er et helt nytt lokale på 560 kvadratmeter, et stort sprang fra deres nåværende lokaler på ca 80 kvadratmeter i rådhuset i Florø.
Bryggeren Tadas har allerede vært på reise til bla Tyskland, der deler av deres nye bryggeri blir produsert. De vil beholde de tradisjonelle, firkantede åpne gjæringskarene, noe Espen sier er mye av nøkkelen til kvaliteten som Kinn leverer. Produksjonen vil dog bli mye større enn tidligere, og vil gå fra ca 850 liter til ca 3000 liter pr brygg. Dermed kan vi forvente enda mer godt fra håndbryggerne i Florø.
Kinn har også lansert Norges peneste bryggeriside, verdt å ta en liten kikk på det også. Mens vi venter på noe godt fra hr. Lothe
Høyt Skum – Jørn Idar

Vis større kart