Denne oppskriften er så enkel og så god, at det virker for godt til å være sann. Her brukes melis for å fremheve jordbærets naturlige sødme, og surøl for å skjære gjennom friske opp retten. Alt du trenger å gjøre er å renske jordbærene, så lar du ølet gjøre resten. Jeg vil anbefale at man bruker et surøl tilsatt frukt, slik klassikerne kriek (kirsebær) eller framboise (bringebær) med en klar syre i seg.
15 minutter tilberedning
Til 4 personer
Lett å lage
Ingredienser
400 gr norske jordbær – rensket og oppdelt
1 ss melis
0,3 dl frukttilsatt surøl som f.eks Kriek eller Framboise
Rens og kutt opp jordbærene i passe biter. Tilsett melis og vend om. Tilsett derretter ølet. Melisen vil gjøre jordbærene enda søtere, mens ølet bidrar med syre som frisker opp retten. Tilsett litt friske urter som mynte, engsyre eller lignende. Server gjerne avkjølt, da er det enda friskere.
Jeg har bukt Rodenbach Grand Cru til jordbær. Skal teste denne;)
Spennende, gleder meg til å høre hvordan det gikk!
-Ølkokken-
Jeg har bukt Rodenbach Grand Cru til jordbær. Skal teste denne;)
Spennende, gleder meg til å høre hvordan det gikk!
-Ølkokken-
Denne hørtes veldig fristende ut, men jeg hadde ikke jordbær eller melis. Jeg hadde imidlertid Bringebær, Blåbær, brunt sukker og lønnesirup. Og en flaske Boon Kriek Mariage Parfait. Det ble nok ikke like godt som din oppskrift, men jeg fikk feelingen. Melis er nok helt klart det rette søtningsmiddelet. Det fester seg bedre til bærene. Bringebærene (og blåbærene) fungerte, men jeg tipper jordbær er mye bedre siden de ikke er så sure som bringebærene og melisen fester seg bedre. Mariage Parfait fungerte også bra, men det hjalp nok litt med litt ekstra sødme fra lønnesirupen. En søtere Kriek er nok bedre. Kanskje Liefmans Cuvee Brut? Hvilken brukte du?
Morsomt at du deler erfaringen du har gjort deg Per!
Melis er i mine øyne det rette søtningsmiddel. Ikke bare fester det seg til bærene, men det blander seg også veldig godt med saften fra bærene og er med på å gi en deilig fruktig sjy fra bærene.
Jeg personlig er en syrefreak og ville nok ha digget din dessert. Men harmonien vil bli bedre med en litt søtere fruktsurøl, som du sier. Jeg brukte Boon Kriek som har en del sødme, i likhet med Liefmans og det er det som skaper balanse i retten.
Jeg tror det ville vært veldig spenennde å bruke bærblandingen du prøvde, og marinere bærene noen timer før de blir brukt i en fruktkake eller lignende. Tror det kunne vært deilig!
Det var ikke det sure i seg selv det var noe i veien med, blandingen fungerte ikke helt. Mariage Parfait ville fungert bedre til jordbær, tror jeg. Hva mener du med marinere? Marinere i krieken?
Jeg tror det er masse morro man kunne prøve. Kanskje en Kriek ville passe i en sorbet? Kanskje med vannmelon? Skogsbær?
Denne hørtes veldig fristende ut, men jeg hadde ikke jordbær eller melis. Jeg hadde imidlertid Bringebær, Blåbær, brunt sukker og lønnesirup. Og en flaske Boon Kriek Mariage Parfait. Det ble nok ikke like godt som din oppskrift, men jeg fikk feelingen. Melis er nok helt klart det rette søtningsmiddelet. Det fester seg bedre til bærene. Bringebærene (og blåbærene) fungerte, men jeg tipper jordbær er mye bedre siden de ikke er så sure som bringebærene og melisen fester seg bedre. Mariage Parfait fungerte også bra, men det hjalp nok litt med litt ekstra sødme fra lønnesirupen. En søtere Kriek er nok bedre. Kanskje Liefmans Cuvee Brut? Hvilken brukte du?
Morsomt at du deler erfaringen du har gjort deg Per!
Melis er i mine øyne det rette søtningsmiddel. Ikke bare fester det seg til bærene, men det blander seg også veldig godt med saften fra bærene og er med på å gi en deilig fruktig sjy fra bærene.
Jeg personlig er en syrefreak og ville nok ha digget din dessert. Men harmonien vil bli bedre med en litt søtere fruktsurøl, som du sier. Jeg brukte Boon Kriek som har en del sødme, i likhet med Liefmans og det er det som skaper balanse i retten.
Jeg tror det ville vært veldig spenennde å bruke bærblandingen du prøvde, og marinere bærene noen timer før de blir brukt i en fruktkake eller lignende. Tror det kunne vært deilig!
Det var ikke det sure i seg selv det var noe i veien med, blandingen fungerte ikke helt. Mariage Parfait ville fungert bedre til jordbær, tror jeg. Hva mener du med marinere? Marinere i krieken?
Jeg tror det er masse morro man kunne prøve. Kanskje en Kriek ville passe i en sorbet? Kanskje med vannmelon? Skogsbær?