Det var mange gode nominasjoner til Årets Ølhund. Men når alt kom til alt, var det den som fortjente det mest som fikk prisen: Inge Staldvik.
Inge Staldvik og Marianne FlåtoI kommunen med Norges minste Vinmonopolet finner man det nedlagte gruvesamfundet i lille Skorovatn. En av de 57 innbyggerne i bygda har nå utkonkurrert folk som Ole Martin Alfsen, Kjetil Jikiun og Harald Osa i konkurransen om tittelen Årets Ølhund, utgitt av Bryggeriforreningen.

– Hele Norge har fått en fantastisk flora av bryggerier. Jeg ser på det som en viktig oppgave å få frem alt det gode ølet som finnes her i landet

Med over 260 ølsorter fra hele verden, er det over 4 forskjellige øl per innbygger. Folk kommer fra fjernt og nært til dette ølmekkaet i Trøndelag, og med god grunn. For Skjenkestova i Skorovas har et av Norges beste ølutvalg, og viser at om man brenner for godt øl så kan man få til det utroligste. Som f.eks å være med på å snu en negativ trend med utflyttning, til at utflyttere vender tilbake og skaper liv i bygda.
Jeg anbefaler alle å lese kommentarene som er skrevet på nominasjonssiden til Årets Ølhund. Her er noen utvalgte:

“Han er faglig dyktig, elsker å jobbe med øl, har et enormt utvalg av øl, ca 200 typer på ca 50 fastboende, men en masse turister og hyttefolk.
Han er en øl-ambasadør av beste klasse.”
Jostein Gjermstad
“Skjenkestova er ikke bare et samlingssted for lolalbefolkningen og feriehuseiere, men en severdighet med besøkende fra hele landet.
Skjenkesova gjenspeiler ikke bare eierens gode kunnskap om øl,men også historien bak et nedlagt gurvesamfunn”
Torbjørn Nordheim

Jeg håper jeg har mange med meg når jeg finner fram et godt norskt håndtverksøl, og tar en skål for Inge og Marianne!
Høyt Skum – Jørn Idar
Kilde: NRK.no