Denne kyllingburger oppskriften er en perfekt sommerrett; lett, enkel, herlig å ha på grillen og med noen veldig gode smaker. Oppskriften var nesten en oppdagelse for meg også, da jeg vanligvis lager retter som er mer intense og tunge. Denne oppskriften er dog lettere og med mer nyanserte smaker, men sammen et orkester av smaker. Jaggu er den sunn også, for den som måtte bry seg om slikt…
Nok til 4 porsjoner
Indisk kyllingburger
- 500 gr kyllingkjøttdeig
- 1 egg
- 1 ts garam masala
- 1 ts curry mix
- 1/2 til 1 dl væske – kyllingkjøttdeigen er ofte så tykk at den bør spes ut, for å sørge for en luftig og saftig burger. Jeg bruker ofte H-melk som væske, men også øl, vann, eplejuice og mangt annet kan brukes.
Løpstikkepesto og potetbåter
- 4 medium poteter
- 1 liten bunt løpstikke
- 1 liten fedd hvitløk
- 2 ss pinjekjerner
- 1 dl extra virgin oliven olje
- 20 gr parmesan
- salt og pepper
60 gr brie
4 store biter focaccia
Start med å blande kjøttdeigen, egg og krydderet i en bolle med hendene, til egget og krydderet er godt fordelt i hele blandingen. Spe så med litt og litt væske, til du har en konsistens på blandingen som er lett klissete og god å jobbe med. Form så fire like store kjøttboller av farsen, og klapp disse flate til hamburgere. Disse stekes i 4 minutter på hver side, til de er ferdige. 2 minutter før hamburgerene er ferdige legger du på to skiver med brie på toppen, slik at osten smelter lett på hamburgeren.
Når du skal lage pesto potetene starter du med å skrelle potetene, dele dem i båter og koke dem møre i lettsaltet vann. Ta så bladene av stilken på løpstikken, og ha dette i en beholder sammen med hvitløk og pinjekjerner.. Kjør dette med en stavmikser, slik at det blir finhakket. Tilsett så olivenoljen, og kjør til du får en glatt masse. Vend så inn revet parmesan og smak til med salt og pepper.
Smør pesto på focaccioaen, legg på litt salat og burgeren. Server med potetene på siden.
Ølvalg
Til denne retten ville jeg ha valgt et øl som er frisk og ikke for dominerende i smak, da dette er en hamburger som er forholdsvis lett og elegant i preget. Den har et jordlig preg fra både pesto og brien, og om ølet har smaker som komplimenterer dette er det med på å gjøre smaksopplevelsen enda rikere. En klassisk tysk hveteøl er både frisk og leskende, uten å dominere og gjerne med preg av krydder. En saison vil også være et godt valg til som har smaker som absolutt komplimenterer retten, pass dog på at det ikke er en saison som er for bitter eller for mye tørrhumlet.
Ølkokken – Jørn Idar
OBS: Ølet brukt til er fra min arbeidsgiver, Beer Enthusiast.