Bildet hentet fra www.olportalen.noØlbransjen er den koseligste bransjen i verden, dette har jeg sagt tidligere og det sier jeg gjerne igjen. Historien om hvordan Halden Mikrobryggeri ble Norges beste bryggeri er et bevis på dette.
Det er et fellesskap i øl-Norge, bryggerier, importører, ølsteder, alle som jobber sammen for å gjøre Norge til et bedre ølsted. Joda, det er selvfølgelig business også, med noen tøffe tak. Men når alt kommer til alt, så venter det alltid en kald øl på slutten av dagen.
Og det er under en slik kald øl, etter en ølfestival i Oslo i vår det ble bestemt at Norges beste bryggeri skulle bestemmes. Nøgne Ø, Voss Bryggeri, Crowbar og Bryggeri med flere var tilstede, og det var mye godt øl i både flasker og kraner. Så hvordan kårer man den beste etter en lang dags arbeid, med mye god øl? Med å kaste fat selvfølgelig!
For hvordan ellers skal man avgjøre hvem som er best, enn å måle testoseronet ved fysisk aktivitet? En litt over halvfull keykeg var offeret, og regelen enkel: den som kastet lengst var Norges beste bryggeri. Eller importør, for blandt annet yours truly var med i kastingen. Jeg kan avsløre at jeg ikke ble sist. Jeg ble derimot nest sist, og aller høyest. Man skal heller ikke kjimse av Vossinger, Dag fra Voss Bryggeri kastet nest lengst. Med en hånd!
Men det var ingen som kunne måle seg med Joachim Grandahl, innehaver av Halden Mikrobryggeri. Nøyaktige mål var det ikke denne kvelden, men at fatet gikk 8-9 meter er det ingen tvil om. Noe som gjorde at Halden Mikrobryggeri ble Norges beste bryggeri. Og det er akkurat slike øyeblikk som minner meg på hvorfor ølbransjen er den koseligste bransjen i verden!

 
Bildet hentet fra www.olportalen.no