I dag går startskuddet for Ski VM i Oslo, og nordmenn sitter klistret til skjermene og frysende i løypene. Da kommer jo det naturlige spørsmålet; Hva skal man drikke til en slik anledning?
Flere blogger og aviser meldte forrige uke at Grans Bryggeri må destruere 300.000 (!) bokser med VM øl, grunnet teksten; «Grans VM-øl er et sprekt pilsnerøl som setter deg i fin VM-stemning». Dette mente Helsedirektoratet var ulovlig alkoholreklame (j.fr Alkohollovens § 9-3).  Høyt Skum legger seg ikke opp i alkoholpolitikk, men vi syns uansett at det norske folk burde få komme i VM-stemmning. Derfor anbefaler vi disse 3 ølene til denne 12-dagersfeste;
Mikkeller Beer Geek Breakfast
Danskene har nesten ingen deltagere under årets VM på ski. Det hindrer oss ikke i å nyte dansk håndverk, og Mikkeller Beer Geek Breakfast er virkelig noe å nyte. Og dette er produsert hos Nøgne Ø, bare noen timer fra Holmekollen. Spekket med smak og fylde. smakssatt med litt gourmetkaffe. Fyldig smak dominert av kaffe, sjokolade, vanilje og ristet malt. Man skal lete lenge etter å få en bedre start på VM-dagen!
Info:
Pris; 69,90
Alkohol; 7,5 %
Opprinnelse; Danmark
Atna Øl Stabburøl
Å se Northug knuse svenske i sporet, kan gjøre en mann tørst. Dette er en ordentlig tørsteslukker, som er like “elegant” som Petter selv. Dette ølet er laget i Atna i Hedemark, og er en pale lager. Den har et fint maltpreg, med lav bitterhet og er meget lettdrikkelig. Finnes på velassorterte dagligvarebutikker (se deres hjemmesider for full oversikt)
Info:
Pris: Varierende, ca 28,-
Alkohol; 4,7 %
Opprinelse; Norge
Brewdog Nanny State
Det er lett å bli engasjert når man ser toppidrettsmenn gjøre det de kan best. Ja, faktisk kan man bli så engasjert at man tror man kan gjøre det samme selv!! Da kan det være greit å ikke være lettere bedugget (spesielt i hopp, normalbakke), og da kan Nanny State være et ypperlig alternativ! Dette er min absolutt favoritt øl når det kommer til alkoholfritt. Den er en ordentlig smaksbombe, med masse aroma av sitrus, blomster og krydder. Den har en markant bitterhet og fin lengde, og er et ordentlig snaskeøl!
Info:
Pris; 16,10
Alkohol; 0,5 %
Opprinelse; Skottland
Vi krysser fingrene for våre gullhåp, og feirer/sørger med et godt, skummende øl!
Høyt Skum – Jørn Idar