2020 var for veldig mange et uår, og en av de som har blitt hardest rammet er reiselivsnæringen. Med nedstengte kraner ble det raskt store utfordringer, både for reiselivsnæringen og bryggeribransjen. Derfor har jeg brukt tid med to viktige aktører, for å snakke litt om hva øl-Norge ble utsatt for i 2020 og hva det tar med seg inn i 2021.

Etter et meget turbulent 2020, har vi gått inn i et år som forhåpentligvis blir bedre. Jeg vil finne ut mer om hva 2020 hadde å si for øl-Norge, hvordan restaurant bransjen og bryggeribransjen har tilpasset seg og lært for 2021.

Derfor har jeg satt meg ned med Hege Ramseng fra Bryggeriforeningen, og Lasse Lukacs som har vært meget aktiv i protestene rundt måten restaurantbransjen har blitt fulgt opp under corona.

Hege Ramseng har vært gjest i podcasten tidligere, og er kommunikasjonssjef i Bryggeri- og Drikkevareforeningen. Hun har vært aktiv gjennom hele pandemien, for å hjelpe de over 100 medlemmene foreningen har. Det har vært god hjelp fra kommunene som har tillatt hjemlevering til bryggerier, men de har jobbet og fortsetter å jobber med å få politikerne til å hjelpe bransjen. Faktum er at bryggeribransjen har veldig mye av sin omsetning i restaurantbransjen, som har vært stengt store deler av 2020.

Lasse Lukacs har også vært en gjest i podcasten tidligere, og er permitert kokk og ølblogger. Han deler bransjens knallharde realiteter under pandemien, og hva det har gjort for den. Han er en av de som har vært med å profilere denne mørke utviklingen, og hva den kan bety for en bransje som har blødd siden mars. Men alt er ikke mørkt, og Lasse ser fremover med moderat optimisme, men med håp.

Les om Bryggeri- og Drikkevareforeningen – https://www.drikkeglede.no/
Les Lasse sine anmeldelser om øl – https://lassel.blogg.no/

Tusen takk til Patreon medlemmene som gjør denne podcasten mulig. Du kan støtte Ølprat på www.patreon.com/olprat

Her er lydutgaven av podcasten.

Du kan også høre episoden i din favoritt podcastapp.