Utrolig mye skjer på den korte tiden et år er, og man skjønner det ikke helt før året er omme. Slik har det også vært for ølåret 2013 for min del, i år som i fjor har det vært turboladet. Flere reiser enn tidligere, men kortere tid hjemmefra. Personlig rekord var en tur til Belgia, der jeg fløy ned til Brussel, kjørte totalt 450 km, besøkte 3 produsenter og var hjemme igjen på 23 timer. Her er mine 5 beste ølminner for 2013:

  • IMG_7237Craft Brewers Conference – Det er første gang jeg besøkte denne fagmessen i USA, som samler alt som er å krype å gå av bryggere, produsenter og distributører. En virkelig samling av bryggeporno på et sted, med veldig bra foredrag, bryggeriutstyr, innovative løsninger og spennende arrangementer.
  • Stockholm Beer- and Whiskyfestival / Lansering av Beer Enthusiast Sweden – Den planlagte ekspansasjonen til Beer Enthusiast ble en realitet, og det under selveste SBWF. Dette er kanskje min favoritt festival, og er et høydepunkt i min kalender hvert år. Beer Enthusiast Sweden er drevet av et knippe herlige mennesker, og jeg gleder meg til å bruke mer tid med dem i Sverige.
  • Avtalesignering med Bières de Chimay – Signeringen for agenturet på Bières de Chimay var ikke så stort i seg selv, men det faktum at noen med et slikt rykte og renome i ølverden ønsket å jobbe med oss betyr veldig mye for meg. Det betyr at det harde arbeidet som vi har lagt ned de siste årene har gitt resultater, og gjort oss til en annerkjent aktør i bransjen.
  • Brygging av mitt første kommersielle øl – Dette tror jeg må være høydepunktet, bryggingen av min første kommersielle øl. Juleølet som første gang ble brygget på kjøkkenet på jobb, og jeg dro til Austmann bryggeri for å brygge ølet. Bra i år, enda bedre neste år!
  • BEER13 – Vår første, egne ølfestival ble avholdt i april, i mine øyne en stor suksess. Og morsomt, med 14 bryggere fra hele Norge, Italia, England, Japan med flere. Det ble lange dager, men det var vært det til slutt!

Høyt Skum – Jørn Idar