Det er fryktelig morsomt og en smule skremmende å kunne annonsere at jeg skal forfatte en bok, en ølbok som vil omhandle den skandinaviske ølverden. For noen måneder siden ble jeg kontaktet av Front Forlag, som ønsket å lage en bok om øl i Skandinavia. Jeg skal innrømme at jeg ble litt paff først, men etter noen møter med dem fant jeg fort ut at de var seriøse om prosjektet. Jeg har fått en god redaktør ved navn Jannicke, som er med på å fylle inn de hull jeg har i min kompetanse rundt rettskrivning, setningsoppbygging og slikt. Front vil stå for design og redigering, og målet er å lage en bok som er så lett tilgjengelig og interessant som mulig.
Prosjektet er godt i gang, og er planlagt lansert til høsten. Frem til den tid venter hard jobbing før jeg kan bli fornøyd med resultatet, og jeg vil legge ut smakebiter litt utover våren for å få tilbakemelding fra alle dere som har vært med på å gjøre dette prosjektet mulig.
Min reise i øl har akkurat startet, og til tross for det har jeg fått lov til å være med på utrolig mye. Jeg har fått være med på å bygge opp et øl importfirma som jeg i dag har hovedansvaret for, og er så heldig å jobbe med noen av Norges fremste ølpersonligheter. Dette er med på å inspirere og motivere meg, og gir meg muligheten til å diskutere, tenke og evaluere øl og ølmarkedet på en unik måte.
Gjennom styret i Norbrygg har jeg fått et innblikk og bedre forståelse for hjemmebryggermiljøet i Norge, og den jobben som blir gjort for å sikre stadig rekrutering av ølentusiaster rundt om i landet. En stor jobb har blitt lagt ned siden 1998, og de siste årene har interessen og kravene til organisasjonen har blitt større. Mye jobb ligger også i fremtiden for å gjøre organisasjonen så strømlinjeformet som mulig for dens medlemmer.
Jeg har også hatt veldig mye igjen for skrivingen her på Høyt Skum, og ikke minst de samtalene jeg har hatt med dere ølgærninger. Og det er derfor jeg både gleder meg og gruer meg til å lansere ølboken. Fordi jeg ønsker at den skal være så bra som overhode mulig, at den skal være interessant og engasjerende for både dere gærningene men også for alle de som enda ikke synes at livet er for kort til å drikke dårlig øl.
Så jeg trenger litt råd og inspirasjon fra dere, for å gjøre boken så bra som mulig. Hva må en god ølbok inneholde for at du skal kjøpe den?
Husk å like meg på Facebook og Instagram, hvor jeg vil poste smakebiter av boken.
Høyt Skum – Jørn Idar
Hva folk i farta tenker og tror om øl. Kvinner og øl. SMÅ brygghus og historiene deres. Korte skråblikk på menneskene i og rundt produksjon samt de som nyter øl og alle dets variasjoner og de som ikke smaker øl fordi det er øl, kanskje…Mangt og meget man kan ta med i ei bok 🙂
Hva folk i farta tenker og tror om øl. Kvinner og øl. SMÅ brygghus og historiene deres. Korte skråblikk på menneskene i og rundt produksjon samt de som nyter øl og alle dets variasjoner og de som ikke smaker øl fordi det er øl, kanskje…Mangt og meget man kan ta med i ei bok 🙂
Wow, for en utrolig god og spennende nyhet! GRATULERER!
Wow, for en utrolig god og spennende nyhet! GRATULERER!
Om hjemmebryggermiljøet selvsagt! Intervju flere. Detaljer og bilder om og av deres gærne og fasinerende hjemmelagde bryggerier!
Om hjemmebryggermiljøet selvsagt! Intervju flere. Detaljer og bilder om og av deres gærne og fasinerende hjemmelagde bryggerier!
Kjempebra:) jeg skal kjøpe boka,også til min kjære søster som selv brygger øl..grattis t dæ:))
Kjempebra:) jeg skal kjøpe boka,også til min kjære søster som selv brygger øl..grattis t dæ:))
En del dedikert til gamle skandinaviske bryggetradisjoner!
En del dedikert til gamle skandinaviske bryggetradisjoner!