Etter et veldig hyggelig sommer på Helgeland, kom jeg frem til at Mosjøen nå har blitt en meget spennende ølby i Nord-Norge. Jeg fikk se Mosjøen Mikrobryggeri på nært hold med en lyngøl brygging, og butikksjef for det lokale Vinmonopolet har vært en drivende ølsjel i byen. Disse i god kombinasjon med et yrende hjemmebryggermiljø, gjør at jeg denne helgen tar turen oppover til Arktisk Matfestival for å promotere det gode øl!
Arktisk MatfestivalDet er vel ingen tvil om at Arktisk Matfestival er akkurat det, en matfestival med fokus på arktiske og lokale råvarer. Med andre ord helt i blinken for en smaksentusiast som meg. Og selvfølgelig sa jeg ja da jeg ble spurt om jeg ville delta, og den kommende helgen vil bli meget ølfylt (igjen)!
Kåring av Helgelands beste øl
For første gang skal det arrangeres Helgelands Mesterskap i hjemmebrygging, i regi av Arktisk Matfestival. Siden det er første året er det satt opp et forholdsvis enkelt oppsett, med fire hovedklasser det skal konkurreres i:

  • Lys ale
  • Mørk ale
  • Lager
  • Spesial

Her er det med andre ord duket for mange gode brygg, og da jeg skal sitte i juryen sammen med Ølfestival general Trond Lysholm og bryggmester Stian Skogly fra Mosjøen Mikrobryggeri, så føler jeg at det ikke går ann å gjøre noe annet enn å glede seg.
Arrangementet vil være fredag 19 september mellom 18.00 til 20.00, med åpning for smaking av publikum.
For mer info se arrangementets siden her.
Boksignering på Mosjøen Libris
Dette er noe jeg enda ikke greier helt å bli vant til, det å signere min egen bok. Ikke vanskelig å føle seg priveligert når man blir kontaktet av bokhandlere i lokalområdet, som gjerne vil at jeg skal komme å signere bøker hos dem. Og det er akkurat det jeg får lov til å gjøre lørdag 20. september mellom 12.00 og 14.00. Få måter er bedre å starte dagen på enn det, vil jeg tro.
Beer Tasting dinner på Vikgården
Til de av dere som ikke er lokalkjente på Vikgården (som jeg vil tippe er de fleste), så er Vikgården et av byens beste serveringssteder. Ikke bare er maten god, men de aller fleste råvarene er også lokale. De lokale råvarene skal kombineres med en unik setting og leskende øl, i en 7 retters meny med tilpasset øl. Jeg synes det er spennende å få kreere noe slikt med gode kokker, og vi er i siste planleggingsfase for å sette sammen mat og drikke.
Brygging hos Mosjøen MikrobryggeriAlt jeg kan si er at dette vil bli en veldig, veldig velsmakende aften. For mer info se arrangementets side her.
I tillegg til all den gode ølsnakkingen, vil det være mange forskjellige eventer i tillegg til selve festivalen og dens stander. Fiskekakekonkurranser, gratis frokost og andre spennende arrangmenenter, så om dere er på Helgeland denne helgen burde dere kjenne deres besøkelsestid her!