Det er en klassisk hverdagsmiddag, hjemmelagede kjøttboller med tomatsaus med deilig hvitløk, tomatsaus og ikke minst øl. Så med andre ord ikke helt klassisk, men en oppgradering i form av pils som bidrar til friskhet og kompleksitet.
Nok til 4 porsjoner
- 400 gr kjøttdeig
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 stk egg
- 1 ts dijon sennep
- 2 ss rapsolje
- 1 boks tomat
- 3 fedd finhakket hvitløk
- 2 finhakkede sjalottløk
- 1/4 potte finhakket basillikum
- 1/2 dl pils
- 300 gr spagetti
- Parmesan
- Kjøttboller
I en bolle ha i kjøttdeig, salt, pepper, hvitløkspulver, egg og sennep. Bland det godt med hendene, og form til små boller med to spiseskjeer. Stek de i en varm panne med 1 ss rapsolje. Stek de godt på alle sider, og ha på en tallerken. - Tomatsaus
I pannen du stekte kjøttet i, tilsetter du 1 ss rapsolje og steker hvitløk og sjalottløk til de er myke. Tilsett så tomaten, pilsen og de stekte kjøttbollene, reduser varmen slik at det bobler, og la det stå slik i 10-15 minutter til sausen begynner å tykne. - Kok spagettien etter anvisning, og bland i litt olivenolje før servering. Bland inn basillikum i sausen og ha de og kjøttbollene på toppen, og rasp parmesan over.
I glasset foreslår jeg en pilsner med god bitterhet. Dette er en forfriskende ølstil som ikke overskygger smakene, med er med på å løfter de frem med lette malttoner og bitterhet nok til å bryte fettet. Jeg gikk for klassikeren Pilsner Urquell, som har akkurat dette. Lett urtepreg og ren bitterhet fra humlen, mikses godt med toner fra det lyse maltet.