Maridalsveien 17, 0175 Oslo
Telefon: +47 954 51 466
Epost: post@hitchhiker.no
Facebook/hitchhiker.oslo
www.hitchiker.no
Da Mathallen på Vulkan åpnet for snart to år siden, var det flere puber og restauranter som hadde fokus på øl enn på vin. Siden den gang har noen falt av og noen kommet til, og et av de nye er Hitchhiker som startet for en måned siden i andre etasjen av Mathallen. Her serveres det streetfood, enkel og ærlig mat med regionalt preg. Her serveres det små smaksporsjoner som henter inspirasjon fra Japan i øst til Texas i vest, og jeg kan ikke noe for det når jeg blir imponert over den røffe elegansen som ligger bak hver rett. For det er ikke det man opplever om man får streetfood i sørstatsbyer i USA eller i matboder i Tokyo, dette er raffinert og nærmest forfinet streetfood. Det er ikke så rart når kjøkkensjef er en av Norges beste kokker, nemlig kokkelandslagets Jan Robin Ektvedt. To høydepunkt på smaksmenyen var “Jamaican sweet beef patties” med sine mange og balanserte smaker, og desserten
”The famous poppingpopcornicecream” med pop-rocks for å gi en illusjon av at popcornene fortsatt popper. Jeg anbefaler sterkt å ta hele smaksmenyen til 590,-, det er billigere enn å ta en og en rett og er rett og slett en reise i smaker.
Utvalget på øl her er også bra, ikke så rart når den ansvarlige for utvalget har en fortid både med Olympen og Smalhans. På fat finner man dessverre bare Aass, men utvalget på flaske var meget godt. Vi startet kvelden med Haandbryggeriets Vinter, et forfriskende tilbehør i glasset sammen med de kryddrede forrettene med mye sjømat. Videre er utvalget fokusert på norske bryggerier som Nøgne Ø, Austmann og Haandbryggeriet, men man finner også importøl som Kiuchi sin Red Rice og Mos’ka Garnatxa brygget med vindruer. Totalt finner man mer enn 30 forskjellige øl på menyen i flasker, og viktigst av alt en vel gjennomtenkt meny.
Stedet kan absolutt anbefales, og undertegnede kommer snart tilbake igjen!
Høyt Skum – Jørn Idar
——————————————-
In plain English
Maridalsveien 17, 0175 Oslo
Telefon: +47 954 51 466
Epost: post@hitchhiker.no
www.hitchiker.no
When Mathallen at Vulkan opened almost two years ago, there where more pubs and restaurant with a focus on beer rather than wine. Since then some have closed and some has opened, and one of the new ones is Hitchhiker which opened a month ago in the second floor at Mathallen. Here you will find streetfood, simple and honest food with a regional touch. Here you will find small tasters with inspiration from Japan in the east to Texas in the west, and there is no way I can not be impressed with the rough eleganse behind every dish. This is not the kind of streetfood you will find in the southern cities in the US or on the streets of Tokyo, this is refined and almost to fine to be called streetfood. Mayby not so strange as the head chef is one of the best in Norway, the Norwegian Culinary Teams chef Jan Robin Ektvedt. Two highlights for me in the tastermeny was the “Jamaican sweet beef patties” with its many and balanced flavours, and the dessert “The famous poppingpopcornicecream” with pop-rocks to give the illusion that the popcorn is still popping. I strongly suggest to get the full taste menu for 590,-, it is cheaper than buying one and one dish and its a real flavortrip.
The selection of beers are good here as well, maybe not so strange as the man in charge have past both at Olympen and Smalhans. The draft selection is not very good with only Aass, but the selection on bottle is very good. We started our meal with Haandbryggeriet Vinter, a fresh beer to enjoy with the starters which worked well with the spicy seafood. The bottle selection is focused on Norwegian breweries like Nøgne Ø, Austman and Haandbryggeriet, but you will also find imported beers like Kiuchis Red Rice or Mos`ka Garnatxa which is made with winegrapes. In total there is more than 30 craft beers on the meny, in a selection which is well thought through .
I highly recommend Hitchhiker, and yours truly will be back hiking back here soon!
Big Foam – Jørn Idar