Jeg er som nevnt før veldig glad i å prøve nye ting. Så da Haandbryggeriet annonserte en hjemmebryggerkonkurranse der man skulle brygge en Imperial American Style Black Ale, måtte jeg jo bare prøve! Og nå er resultatet klart!!
Jeg skal innrømme, jeg er stor fan av Haandbryggeriet der de holder til i skyggen av Aass bryggeri. Høy kvalitet på sin håndtverksøl, og god spredning på produkter. Et av mine favorittøl er deres Hesjeøl, deilig forfriskende sak. Så da de spurte etter et hjemmebrygg som skal i deres produksjon, var jeg ikke vanskelig å be.
De ba om en ASBA – American Style Black Ale, som er et øl som kan beskrives som smak og duft som en IPA, men fargen til en stout. En ganske ny ølstil egentlig, som er utrolig spennende å både lage, men også å smake. Det vanskelige er å få fargen fra det sort brente maltet, uten å få bitterheten og smaken man assosierer med denne type malt; kaffe, sjokolade, kaffebønner osv..
Så jeg lagde en som jeg kalte BAMarillo, som er laget med bare amarillo humle, er 9,5 % og som jeg syns kanskje var mitt beste brygg så langt. Og nå er resultatet her;
13. plass!!!!!
Jeg er utrolig fornøyd, jeg havnet på øverste halvdel av resultatlisten, og det i min første konkurranse. Jeg er glad for resultatet, å så er det bare å finpusse oppskrifter å glede seg til NM i hjemmebrygg! Skål!
Høyt Skum – Jørn Idar