Det er noe i gjæret. Noe spesielt. Noe nytt. Det er snart duket for Haand øl-festivalen 2012!
Haandbryggeriet har kommet inn i nye lokaler, og feirer det med en storslagen festival som feirer håndverksøl. Her får de besøk fra fjernt og nært, Italia, Sverige, Belgia og ikke minst flere norske bryggerier.
De har vært veldig sparsomme med detaljer, og har ikke akkurat hauset opp denne festivalen som jeg og mange med meg mener blir den beste på norsk jord på lenge. Når det er sagt så har de ihvertfall gitt ut en liste over de som kommer til å være tilstede:
Alvinne               Belgium
De Molen            Holland
Närke                  Sweden
Loverbeer      
    Italy
Rulles                 Belgium
Nøgne Ø             Norway
Emelisse             H
olland
Kinn                    Norway
Struise                Belgium (
ubekreftet rykte sier at de ikke har anledning til å komme)
Nynäshamn         Sweden
Aass                    Norway
Montegioco       Italy  (we hope)
Haand                 Norway


Det er flere jeg gleder meg til å møte igjen og enda flere jeg gleder meg til å stifte bekjentskap med. Struise er vel det gleder meg mest til å fylle glassene med, da de har et meget godt rykte og har jobbet med bryggerier som Mikkeller, Three Floyd med flere. Alvinne fra samme land er også et veldig spennende bryggeri, og ikke minst Haandbryggeriets venner fra Sverige; Närke Kulturbryggeri. Kanskje vi får en smak av Kaggen Stormaksporter? Ellers må jeg også si at jeg er veldig spent på å smake hva Haandbryggeriet selv har å komme med av nyheter, kanskje vi får noen deilige nye surøl? Jeg venter i spenning.
Litt overraskende har også Aass fått lov til å være med på denne festivalen, til tross for at de er alt annet enn et håndverksbryggeri. Kanskje vi endelig får noe nyheter fra deres nye prosjekt: mikrobryggeri i Sentralbadet i Drammen.
Til tross for at den lille informasjonen som har kommet ut er veldig spredt, vil nok Haandbryggeriets egne hjemmesider og deres Facebookside være de beste stedene for mer info.
http://www.haandbryggeriet.net/Festival2012.html