Grunnoppskrift på hamburgerDette er en saftig, smaksrik grunnoppskrift på hamburger. Du kan variere den helt slik du selv ønsker med tilsettninger av sauser, krydder, pølser, bacon, ost og mye mye mer. Det er kun fantasien som setter grenser, her har du en oppskrift du kommer til å bruke mye!
Nok til tre 180 gram hamburgere

  • 500 gr 14% kjøttdeig
  • 1 egg
  • 1 ss finhakket løk
  • 1/2 ts salt
  • pepper

Pass på at alle ingrediensene er kjøleskapskalde, det gjør at hamburgeren bevarer saftighet når den blandes. Start med å blande kjøttdeigen og saltet for hånd, før du tilsetter egget, pepperet og løken og fortsetter å blande for hånd. Grunnen til at det er viktig å bruke hendene i denne prosessen, er for å forhindre at fibrene blir seige og dermed gjør at hamburgeren blir tørr og seig. Om du ønsker å modifisere oppskriften er dette punktet å gjøre det, med tilsettning av krydder, annet kjøtt, sauser osv.
Form tre like store baller, på størrelse med en snøball på akkurat samme måte. Klapp disse flat, og stek 1 minutt på hver side på høy varme. Etterstek i ovnen på 180 grader i 5 minutter, da er den medium stekt.
Høyt Skum – Ølkokken Jørn Idar