Det er få gastronomiske kombinasjoner som er så gode som øl og ost, det er så godt at man nesten ikke vet hvor man skal starte! Vel, det var egentlig bare tull, for jeg vet nøyaktig hvor du skal begynne: med denne oppskriften på grillet brie!
Nok til 4 personer

  • Brie with wheatbeer150 gr hel brie
  • 2 ss god honning
  • 40 gr valnøtter
  • 30 gr blåbær

Forvarm grillen eller grillpanne. Varm honningen i kasserolle på svak varme, til den er rennende i konsistensen.
Legg den hele brien på grillen/grillpannen og stek i 4 minutter på hver side på høy varme. Pass på at du er forsiktig når du snur osten, slik at du ikke lager hull i den og osten renner ut.
I pannen med honningen tilsetter du nå grov kuttede valnøtter, og passer på at alle nøttene er godt dekket av honningen. Rett før servering rører du inn blåbærene, som du anretter på den grillede brien. Serveres slik den er, eller på noen gode knekkebrød slik som for eksempel denne oppskriften.
Ølvalg
Dette er en rik rett med med fruktighet, både fra blåbæren men også fra den lett krydrede osten. Når den blir varmet kommer også rikheten og tyngden fra melken frem i osten, så her bør man gå for noe friskt i glasset. Uten tilbehøret vil den en lett syrlig lambic være god til, men med så mye godt tilbehør falt valget på en klassisk tysk hveteøl. Her finner man komplimenterende fruktighet, krydder, samtidig som den høye karboneringen er med på å vaske smaksløkene og gjøre deg klar til en ny bit.
Høyt Skum – Ølkokken Jørn Idar
OBS: Ølet som er brukt som eksempel er fra min arbeidsgiver, Beer Enthusiast. Grilled brie with honey, nuts and blueberries