Etter en god smaking i Stavanger gikk turen til Trøndehovedstaden Trondheim, og bransjesmakinger og ikke minst: En fullstappet Nabo!
20120523-000406.jpg

Det ble en tidlig start fra Stavanger på tirsdag, etter en meget hyggelig kveld. Turen gikk til Trondheim, nærmere bestemt Manna Brasseri. Her startet vi med en lukket smaking for HORECA, med representanter fra flere av trøndelag sine beste ølsteder. Her var det også hjemmebryggere, og sjefsbryggeren fra Klostergården hadde også tatt turen i til Trondheim for smakingen. Kanskje besøket gav litt inspirasjon?
Deretter ble det en liten tur rundt om i byen, med en rask introduksjon til Trondheim sin rolle i den norske historie. Så var det duket for smaking på Den Gode Nabo, Trondheims ølstue nr. 1. Med 80 sitteplasser utsolgt iløpet av noen dager og en venteliste på flere titalls personer, var det ingen tvil om at dette kom til å bli en spennende smaking.
Vi hadde også invitert VinPuls, for å prøve å åpne noen øyne til enda flere. Og smakingen ble en suksess: Teo hadde blitt mer komfortabel med sin engelsk, og med sin sjarm og karismatiske vesen ble publikumet trollbundet. Det ble også servert en tapastallerken med bla svineboller, manchego og brassert kyllinglår. Og det er virkelig spennende å smake hvor mye øl kan gjøre for mat, og ikke minst motsatt. Og det er det vi prøver på, både Baladin og Beer Enthusiast: Øl og mat er den beste kombinasjonen.
Den Gode Nabo er et fantastisk lokale å arrangere denne typen events, og som Teo sa: “It looks like the pub have been drinking before we came”. For alt er litt på skjeive, og lokalet er virkelig levende. Da hjelper det med litt godt øl for å rette ut avvikene 🙂
I morgen bærer det til Oslo og co-brew, smaking og brewmasters dinner. Kanskje noe domkirke også?
Høyt Skum – Jørn Idar

20120523-000446.jpg