Ting skjer sjelden av seg selv. Revolusjoner trenger sine misjonærer, også når det gjelder ølrevolusjoner! Er du du en god misjonær?
“Gode venner lar ikke sine venner drikke dårlig øl” er det noe som heter. Er du en god venn?
Mange av de rundt meg drikker øl. Noen drikker Nøgne Ø, noen drikker Mikkeller, noen drikker Brooklyn Brewery. Men flestparten av de rundt meg drikker masseprodusert, smakløs og kjedelig pilsner. De har ikke den gleden av å få en smaksopplevelse som jeg får når jeg drikker øl. Jeg må da gi den opplevelsen videre! Men hvordan?
Jeg har en ølblogg, etterhvert begynner det å bli mye informajson og artikkler, og mange herlige mennesker leser den hver eneste dag. Og det er de som må hjelpe meg å gi det videre! Men hvordan kan du få dine gode, pilsdrikkende venner til å prøve noe nytt? Ikke bekymre deg, jeg har noen tips:
Hva smaker det?
Et enkelt, men alikevel så utrolig vanskelig spørsmål å svare på for en pilsdrikker. Man spiser jo mat fordi det er godt, hvorfor skal man da drikke noe ved siden av som ikke smaker noe særlig av… noenting?
Ta det et steg av gangen
Om du leser denne bloggen er det en stor sannsynlighet at du er litt bevandret i ølverdenen, og kanskje liker øl som er veldig bittert eller veldig kraftig. Men man kan ikke begynne på de mest heavy øl, men jobbe seg fram med smaksløkene. Jeg har laget en artikkel som var på “trykk” på Klikk.no, en Guide til den nyskjerrige ølnybegynner. Her er det lett forklart hvilke stiler en nybegynner bør prøve av ordentlig øl.
Kunnskap er konge
Om du har en venn som er skeptisk til noe nytt, kan du bruke din ølkunnskap som våpen. Finn et øl du tror kan passe for denne personen, og fortell litt om ølstilen, bryggeriet osv. Forklar kanskje litt om hvordan ølet smaker og hvilken mat det kan passe til. Dette vekker nyskjerrighet og kan være alt som skal til for å åpne en ny verden av øl til vedkommende.
Pay it forward
Ikke filmen, men tanken bak. Fortell dine venner om godt håndverksøl, send dem en link, enten til Høyt Skum (TV), Norske ølbloggere, Drikkeglede eller lignende. Her kan du finne tonnevis av materiale, engasjement og kunnskap.
For selv om du vet at ordentlig øl smaker godt, betyr det ikke at du ikke skal dele godene!
Livet er for kort til å drikke dårlig øl! Det gjelder også dine venner og kjente! Vær en god venn og ølmisjonær, og gjør en forskjell!
Høyt Skum – Jørn Idar