Jeg vil fra tid til annen invitere andre i ølbransjen til å kommentere og skrive på siden min. Denne uken er det Tom Young fra ølbloggen Kjempetorsken som er Høyt Skum sin fredagsgjest;
“Jeg leste akkurat om Jens Ungstrup som hadde anmeldt sitt 20.000. øl på Ratebeer.com. Når jeg slår opp på profilen hans står det jammen meg 20.003. Der i gården feirer man tydeligvis runde tall med en øl eller tre…
I filmen Beertickers som kom i fjor kan man følge beertickeren Brian Moore som i løpet av filmen “ticker” sitt 40.000 øl! 40.000 forskjellige øl!
Øl-anmeldelser er blitt en egen sport, og for noen går det tydeligvis på antall. Etter å nylig ha passert 800 ølanmeldelser på min ølblogg stiller jeg meg ganske undrende til hvordan man kan finne, og ikke minst; drikke, 20.000 forskjellige øl. For ikke å snakke om 40.000!
I den nevnte filmen får man ett av svarene. Brian Moore avslører nemlig en av beertickernes hemmeligheter: de bare smaker  på ølet, og heller deretter det resterende ølet over på små plastflasker. Disse flaskene merkes så med øl og dato og tas med hjem! Brian hadde hylle på hylle med slike flasker! “Juks”, tenkte jeg. Ja, jeg mistet mye av respekten for disse “tickerne” da jeg så dette. De hadde riktignok et minstemål som de måtte drikke, men litt av vitsen må jo være å ikke bare drikke, men også å nyte ølen!
Man får jo uansett ikke et fullstendig bilde av aroma, smak og kropp bare etter et par slurker. Og sa ikke mamma alltid at vi skulle drikke opp melken vår da vi var barn?
Jeg har riktignok som mål å runde 1.000 ølanmeldelser I år, men det skal gjøres på skikkelig måte. I så måte følger jeg bare min barnelære. Og nyter det!
Tom Young
Kjempetorskens ØL-blogg