Det brygger på noe nytt i Dale i Sunnfjord. Jeg har gjort et lite Facebook-intervju med Else Marie Skår, medeier på det planlagte Fossen Brygghus.
Dale ligger i naturskjønne Fjaler kommune, og har litt Dale i Sunnfjord lager norskt håndverksølover 1000 innbyggere. Her vil Else Marie og hennes mann Rolf Ivar starte Fossen Brygghus, et sted for godt øl og god vestlandstapas. For om det er noe som passer sammens, så er det jaggu øl og mat.
Rolf Ivar vil være bryggeren, og han har virkelig vært i hardtrening. Bryggeribesøk over hele Europa, varefaglig fordypning (a.k.a smake mye øl) og mye brygging. Han vil koke opp 10 forskjellige øl som vil selges på deres bryggeripub. I tillegg til dette vil de tilby over 50 øl fra andre bryggerier, så her kan man virkelig få et bredt og eksklusivt utvalg etterhvert.
Else Marie vil stå bak driften av Fossen, med en lidenskap og utdannelse innenfor restaurantdrift. Og jeg må si, som kokk, konseptet med vestlandstapas og øl virker veldig spennende. Jeg har selv vært med på å utvikle “Godbiter fra Helgeland”, og vet det enorme potensialet man har i sitt eget spiskammers. Fossen Brygghus har enda ikke sin egen hjemmeside, men Facebooksiden deres har de lagt ut flere bilder som kan gi vann i munnen på enhver mann.
Jeg gleder meg til å følge dem videre, og ønsker dem lykke til og høyt skum!
Høyt Skum – Jørn Idar