Jeg har lenge ventet på dette, et godt norskt håndverksøl på boks. Og ikke overraskende var det Lervig som nå putter deres pale ale, Lucky Jack, på boks.
Lervig Aktiebryggeri er litt av alt: et macrobryggeri, et håndverksbryggeri og rett og slett et av landets mer spennende bryggerier. Desverre har Lervig de siste årene ikke fått så mye oppmerksomhet, før ansettelsen av Mike Murphy. Amerikaneren som har jobbet bla i Italia og Danmark, og er i dag bryggmester på Lervig. Her har han krèert bla Lucky Jack og White Dog, i tillegg til å eksperimentere i hans “Brewers Reserve” serie som inneholder godsaker som Rye IPA og Konrad`s Stout. Die By the Beer har et dybde intervju som er anbefalt lesning.
Han startet med håndverksøl i boks i Danmark, og han gjør det nå i Norge. Og jeg kunne ikke ha plukket et mer perfekt produkt å showcase på boks, nemlig deres pale ale Lucky Jack. Denne vil komme i tillegg til Lucky Jack på flaske, så det blir veldig spennende å smake de to mot hverandre. Det finnes en haug med ting som gjør boks bedre enn flaske, som holdbarhet, miljøvennlighet, lysbeskyttelse osv osv. AksMen har en fin artikkel på dette som kan lyse litt kunnskap på emnet. Men jeg er helt for!
Spenningen ligger i om flere tenker langsiktig og i de samme baner av norske produsenter. Når man ser hvor langt USA har kommet på denne fronten, så er det jaggu på tide at håndverksbryggerier får litt kvalitet i boks!
Høyt Skum – Jørn Idar
PS: Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller er nå i Stavanger og skal lage en Imperial India Pale Ale. Så Lervig er virkelig aktive for tiden.
PS2: Bildet er hentet fra Facebooksiden til Lervig