Den Norske Ølrevolusjon skyter fart, og nå har Fjellbryggeriet kommet et steg nærmere åpning etter å ha kjøpt bryggeutstyret til Kinn Bryggeri.øl farger
Jeg fanger stadig opp informasjon og rykter om nye bryggerier, og Fjellbryggeriet er et som jeg har hørt om lenge. Margit og Aasmund Rinde er de gode menneskene bak bryggeriet, og de har drevet med brygging i over 10 år. Dette har nå eskalert ut til å bli noe mange av oss hjemmebryggere drømmer om, nemlig et eget bryggeri. De satser på oppstart tidlig høst 2012, men har som så mange før dem oppdaget at ting tar tid i byråkrati-Norge.
Allikevel har de kommet godt i gang, og bryggeriet er allerede på vei til det litt over 70 m2 store bryggeriet. Og det er ikke hvilket som helst bryggeri, men faktisk det gamle bryggverket til Kinn Bryggeri som tidligere denne måneden annonserte deres utvidinsplaner i Florø. Fjellbryggeriet har kjøpt meskekar, kokekar og whirlpool fra Kinn, dette er utstyr som også tidligere har vært brukt på tidligere Små Vesen i Valdres.
Fjellbryggeriet kommer til å starte sin produksjon så snart utstyret og tillatelser er på plass, og kommer til å starte en produksjon av 4 øl fra første stund:

  • En lager (ukjent hvilken stil)
  • Porter
  • IPA
  • Brown Ale

Bryggeriet kommer til å ha høy fokus på øl og mat kombinasjoner, og de kommer i tillegg til å tilby tjenester som ølsmakinger, hjemmebryggerkurs og salg av råvarer til hjemmebryggere. Dette er musikk i ørene på lokale hjemmebryggere, og er et bevis på at det er viktig å huske hvor man kommer fra.

Fjellbryggeriet er drevet av Margit og Aasmund Rinde. Vi har brygget øl i 10 år med egne utviklide oppskrifter.
Kultur er en del av vår identitet og hvert øl vi brygger er et kunstverk. Våre kjerne verdier består av kvalitet, integritet og ansvarlighet. Vi bruker kun de beste råvarene for å brygge øl som er unik og med særpreg.
Fjellbryggeriet samarbeider med Inkubator for mat og naturbasert næring og er støttet av Innovasjon Norge
Du finner oss i Åmotsdal i vakre Telemark.
Fra deres reklame brosjyre

Følg Fjellbryggeriet på Facebook, å få siste nytt. Jeg for min del gleder meg til å få smake på ølet fra Telemark!
Høyt Skum – Jørn Idar

Vis større kart