Siden jeg startet hjemmebryggingen for snart 3 år siden, har jeg alltid prøvd å være sparsommelig på utstyret. Dels fordi jeg ikke har hatt penger, og dels fordi jeg mener at utstyret ikke er det viktigste når det kommer til bryggingen. Men det betyr ikke at jeg ikke har våte drømmer om utstyr, og nå har jeg blakket meg helt.

For om noen uker kommer nemlig en 50 liters Speidel, et tilnærmet automatisk bryggesystem fra Tyskland. Dette er for mange det ultimate bryggesystemet, som er både effektivt, plassbesparende og praktisk. Andre mener dette automatiske systemet er for enkelt og ikke gir nok utfordringer. Slik er det, smak og behag.
For min personlige del handler det om tid, med familie og travel jobb, blir det ikke mye tid til brygging. Jeg håper derfor at Speidelen kan være med på å korte ned tiden det tar for produksjon av vørter, og kunne gjøre det slik at jeg får brygget mer enn de 3 gangene jeg har fått brygget i år.
Under finner du Kjempetorsken sin presentasjon av sin Speidel.
  [wpvideo 7gvtNNC7]
RDWHAH