Olaf Ryes plass 9
0552 Oslo
Facebook: https://www.facebook.com/eldhusetbaroggrill 
Jeg legger ikke skjul på at dette stedet hadde god score allerede før jeg satte meg ned, da jeg elsker mat og drikke med innslag av røyk. Og når man får sine forventninger innfridd og litt til, ja da kan man ikke gjøre annet enn å gå fra bordet med et stor smil.
Eldhuset Kristiania åpnet i starten i juni, og ligger (for en ølentusiast) midt i smørøyet. Lokalisert rett ved Olaf Ryes plass på toppen av  Grünerløkka, er dette en god lokasjon for Oslos øl og røyksted. Ja, øl og røyk! For Eldhuset har nemlig spesialisert seg på røkt mat, noe som resultaterte i at kjøkkensjefen ble sendt til sørstaten Tennessee for å lære seg røykens delikate kunst. Som tidligere amerikaborger er dette en profil jeg faller for, og gjennomføringen viste seg å være veldig god. Ikke overraskende finner du spareribs på menyen, sammen med kyllinglår, scampier og sliders. I dessertmenyen finner du en beerfloat, iskrem i imperial stout. Så ja, det er ikke bare maten som er god her.

BBQ spareribs

Fantastisk saftig og kjøttfull spareribs, anbefales av en ribbe-entusiast


review yesUtvalget av øl er overraskende imponerende, og det er egentlig ikke så rart da de har brukt Espen Smith som konsulent. I menyen finner man Nøgne Ø, Ægir og Haandbryggeriet, mens på fat er det kun Hansa sin portefølje som gjelder. Ikke at det er noe negativt, da dette inkluderte øl som Nøgne Ø Citra og Hansa IPA. Det virket ikke som at fokuset og kunnskapen om ølet hos personalet var den største, men maten og drikken var god og det var fokuset for besøket.
Et sted for veldig god, rough og ærlig sørstatsmat med god øl på kartet. Ikke forvent for mye av ølkunnskap og guiding til.
Høyt Skum – Jørn Idar
—————————————————————————————————–
In plain English

Olaf Ryes plass 9
0552 Oslo
Facebook: https://www.facebook.com/eldhusetbaroggrill 

20140703_122412Yes I admit it, I am a smoke head. So this place had a very good chance from the very start, as they specialize in smoke. And with a love to smoke the expectation is high, and when they are meet so good I could not help but smile when I left the table.

Eldhuset Kristiania opened in the beginning of June, and is (for a beer enthusiast) in the middle of wonderland. It is located right ny Olaf Ryes plass on the top of Grünerløkka, this is a good location for the new beer and smoke place in Oslo. Yes, beer and smoke! Cause Eldhuset have a head chef that was sent to Tennessee to learn the art of smoking. As a prior american citizen I really appreciate this profit, and the way it was carried out made me really feel at home. No surprise you could find some juicy spareribs on the meny, alongside chicken, scampi, burgers and sliders. On the dessert meny there was a beer float, ice-cream in an imperial stout. And it was not only the food which was good at this place.

20140703_122517The selection of beer is surprisingly impressive, but maybe not so surprisingly as the beer guru Espen Smith have been hired to do the selection. On the meny you can find Nøgne Ø, Ægir and Haandbryggeriet, while on draft you can only find beers from Hansa. Not saying its a bad thing, as it included beers like Nøgne Ø Citra and Hansa IPA. While the selection was good it did not seem like the knowledge and passion from the people serving it was to big, but the food and drinks was good and our main focus for this visit.

This is a place for good, rough and honest southrn food with good beer to go in the glass. Just don`t expect to much beer knowledge and guiding to go along.

Big foam – Joern Idar