For meg er april årets travleste ølmåned, med mye reising, mye øl og mange opplevelser. I fjor var det faktisk så mye reising at jeg bare var i Norge i 9 dager i april, heldigvis er det ikke like ekstremt i år. Men to av årets høydepunkter blir det uansett, nemlig Norwegian Craft Beer Expo (BEER15) og Craft Brewers Conference.
 Den entusiastiske glede
Da vi startet Beer Enthusiast som jeg jobber for, var navnet også Craft Brewer Conference 15en enkel forklaring på hva vi ønsket at firmaet skulle være. Det skulle være entusiaster som formidlet øl. Og vi ønsket å gjøre noen ingen hadde gjort før, dermed bestemte vi oss for å lage en egen ølfestival. En ølfestival med fagfolk, både bak og foran disken. Bryggere som tappet ølet, og restaurant bransjen som tok i mot. En positiv bi-effekt var at det ble åpnet for publikum på kvelden, slik at gode historier og godt brygg kunne deles med ølgærnigner. I år arrangeres Norwegian Craft Beer Expo for tredje året, og går over to dager i to forskjellige byer. Av økonomiske grunner er dessverre den offentlige delen ikke på programet, men man ser ikke bort i fra at den kommer tilbake på en senere festival. Det jeg virkelig elsker med denne festivalen er hvor avslappet og uformell den er, samtidig som at man kan nyte noen av verdens beste øl. Det kan vanskelig bli bedre enn det.
Craft Brewers Conference
cbc-13Det andre høydepunktet i april er Craft Brewers Conference, en årlig konferanse arrangert av Brewers Assosiation i USA. Her er det utstyrleverandører som skal vise seg fram for et sultent publikum, det er tross alt 1,48 nye bryggerier som åpnes i USA HVER DAG! Så mikrobryggerier er big business, noe som også vises på “show flooret”. Der finner man hele bryggverk som er satt opp, over size stander for presentasjon av flasker og tappesystemer, og ikke minst 2-3 humledronninger fra Tyskland. Det er et herlig sirkus i det gode øls navn. Det er ikke billig i det hele tatt, men om man har en spesifikk målsettning og et godt opplagt program kan man ha veldig mye igjen for det. På kveldene er det selvfølgelig tap takeovers, smakinger, konserter og mye, MYE godt øl å finne i hele byen. Siden det går fra kyst til kyst var det Denver i fjor og Washington i 2013, og i år er det ikke mindre enn øl Mekkaet Portland som er stedet. Dere kan jo gjette hvem som gleder seg.
Mye av tiden går med til øl- og matboken, og prosjektet går stadig fremover. Fotografen har sendt bildene, og man får vann i munnen av mindre! Jeg gleder meg kanskje enda mer til denne boken kommer, siden jeg jo er “ølkokken” og matbransjen står så nært hjertet mitt. Jeg skal prøve å overtelle forlaget om å gi dere ølgærninger et godt tilbud også i år.
Høyt Skum – Jørn Idar