Hausmannsgate 29, 0182 Oslo
Telefon: 22 03 40 00
Epost: kontakt@cafesara.no
Facebook: https://www.facebook.com/cafesara
www.cafesara.no 

Inngang Cafe Sara, OsloTorgata i Oslo har lenge gjennomgått en transformasjon, der gårdseiere og utesteder har jobbet sammen for å gi det et kraftig løft. Arbeidet pågår fortsatt, men man merker allerede at store ting har skjedd. Crow Bryggeri åpnet for snart to år siden, Taco Republica er en av byens mest trendy steder, og nå driver også denne gaten å få et av landets beste puber: Cafe Sara.

Cafe Sara har eksistert i 25 år i år, men det er ikke før de siste få årene at ølet har kommet i fokus. Faktisk fikk de slakt av tidligere ølblogger Kjempetorsken i 2010, men tonen (og utvalget på stedet) endret seg dramatisk da han igjen besøkte stedet i 2012. Nå fremstår Cafe Sara mer interessant enn noen gang, med hovedfokus på norsk øl fra småbryggerier, men egentlig alle «ratebeer» vennlige øl man kunne tenke seg.

Her finner man øl fra små norske bryggerier som kanskje de færreste har hørt fra, i god harmoni med amerikansk craftbeer som topper det som måtte være av kåringer og ølrangeringssider. Det virker som at innkjøpsansvarlig har gjort det enkelt for seg selv, og kjøper inn det som kundene hans anbefaler. De var en av de aller første i landet til å servere øl fra Lindheim Ølkompani og Brygghuset Veholt, og man kan alltid finne noe nytt norskt på kranene på Cafe Sara virker det som. Dette får de til ved å kontakte alle nye bryggerier de hører om, og melder sin interesse for øl. Noen ganger kan det virke nesten ukritisk, så lenge det er noe nytt vil det alltid være ølnerder som er villige til å kjøpe det uavhengig av kvalitet.

review wowDe serverer også mat på stedet, god gastropubmat som gjerne er fornorskninger av meksikanske retter. Om det er noe som kunne vært forbedret i den hyggelige grønne puben i Torggata, så måtte det være den generelle ølkunnskapen bak baren. Det virker som det er et mindretall bak baren som har pasjon for å få frem godt øl i lyset, slik at man bør vite hvem man skal snakke om for å få de beste rådene. Men med et slikt utvalg er det ikke vanskelig å finne noe godt, om man er litt over gjennomsnittelig interessert.

Det er ingen tvil om Cafe Sara har blitt et godt eksponeringsvindu for norske bryggerier, og et sted ølentusiaster trygt kan gå for å få seg en god ølopplevelse. Dette stedet er på god vei til å etablere seg som en av landets aller beste ølsteder.

Høyt Skum – Jørn Idar

———————————————————–

In plain English

Torgata in Oslo have for a long time gone through a transformation, where landlords and pubs/restaurants have working together to make it better. The work is still ongoing, but it is easy to see that big things have happened all ready. Crow Bryggeri opened almost two years ago, Taco Republica is one of the hottest restaurants in town, and now one of the old pubs in the streets are about to become one of the best in Norway: Cafe Sara.

Cafe Sara have been around for 25 years, but it is not until the last few years that beer have been the focus. Just four years ago the former beerblogger Kjempetorsken rolled the dice and gave the place a two, but the tone had changed just two years after. Now Cafe Sara is more interesting then ever, with the focus of Norwegian craft beer, but really you can find any «ratebeerfriendly» beers at this place.

Here you will find beers from small norwegian breweries that few have heard about, in good harmony with some iconic craft brews. It seems like the purchaser have made it easy for himself, and are buying the beers that their customers want. They where one of the first to serve beers from Lindheim Ølkompani and Brygghuset Veholt, and there is always something new norwegian on draft at Sara. Sometimes the selection seems almost non-critical, as beer nerds are willing to pay to taste new stuff no matter the quality, as long as it is new.

They also serve food at Cafe Sara, a gastropub approach with a mexcian twist. If there is something that should need some change at Cafe Sara, it would be the general beer knowledge behind the beer. It seems like the minority of the bar staff is interested in beer, meaning that you need to know who to talk too if you want the best advices. But with the selection they present it is hard not to find something delicious, if you are slightly interested in beer. Which you should!

It is no doubt that Cafe Sara is a great place for norwegian breweries to show their best, and a place for beer enthusiasts can go to get a great beer experience. This place is on the way to becoming one of the best beer places in Norway!

Big Foam – Joern Idar