Jeg står med en fot i industrien og en i ølblogger verdenen. Jeg syns slettes ikke det er lett å balansere i spagaten.
For de av dere som ikke vet det, så jobber jeg for en vinimportør som heter AMKA. Vi er et lite firma med bare 5 ansatte, men vi gjør en god jobb og dagene er alltid fylt med noe nytt og spennende. Vårt hovedfokus er på vin, og av de varene vi har er nok 90 % vin. Men fra jeg begynte og til der vi er i går, har vår ølportefølje økt fra 5 forskjellige øl til å omfatte 8 forskjellige bryggerier. Vi har rundt regnet 20 øl, og de fleste av dem gjør det bra både på tester, på Vinmonopolet og på steder med godt ølutvalg over hele Norge.
Siden jeg startet denne bloggen har jeg hatt over 30.000 gærninger innom siden. Det er over 170 innlegg, hvor mange øl har jeg ikke tall på, og en bråta med hjemmebrygging og ølmat. Jeg har vært på ølfestival i utlandet og blitt kjent igjen, og skålt med folk jeg aldri har truffet før: “Høyt Skum”. Jeg har vært innom en bråta med bryggerier, og truffet enda flere bryggere. Jeg har funnet en hobby og entusiasme for noe som er like fantastisk enkelt som det er komplekst og vanskelig.
Så hvor går balansen? Når går denne jobben som jeg elsker, over til å bli en hobby jeg elsker enda mer?
Er jeg så ærlig og direkte som jeg kan være, for å prøve å lære bort noe?
Finnes det noen grunner til å i det hele tatt fortsette med å la jobb og hobby gå hånd i hånd?
Her er noen grunner:

“Jeg testet denne oppskriften på fredag. Veldig god!”
Øyvind om Ølkokkens Kyllingburger med IPA

“Dette er jo bare helt fantastisk…god er den også.
Jeg håper det neste er Kriek som veldig ofte er innenfor butikkøl-grensen.
Bare vent til Nordmenn oppdager hvor godt Kriek er.
Skål!”
Trond Helland om Høyt Skum TV #17 La Trappe Puur

“Suverene videoer og herlig engasjement! Artig å se at ølkulturen tar store skritt i riktig retning også hjemme i Norge. Kip øpp the gudd work!”
Lasse om Høyt Skum TV #17 La Trappe Puur

Flott video. Oppdaget akkurat bloggen din, mye bra innhold, og ikke minst entusiasme! Fast RSS-abonnent heretter :)
Amund om Høyt Skum TV #10 Sushi og Nøgne Ø Sake

For hver enkelt av dere som engasjerer dere for godt øl!
For hver enkelt av dere som prøver å spre godt øl til de rundt dere!
For hver enkelt av dere som tørr å prøve øl i og med mat!
Til hver enkelt av dere: Høyt Skum!
Høyt Skum er dere, for dere, med dere! Uten dere hadde det ikke vært noen Høyt Skum!
Spre det gode og glade budskap, spre ølglede til alle rundt dere!
Høyt Skum – Jørn Idar