Sommerferien 2020 er det Norge som gjelder, med den pågående epidemien skal Norges besøkes på kryss og på tvers. Og Bryggeripasset gjør at man kan oppleve Norge gjennom smaken av lokalbrygget øl.

For mange av oss er det å ta ferie forbundet med reise, god mat og god drikke. Personlig er en av favorit tingene mine å gjøre på ferie, å smake så mange forskjellige lokalbrygg som mulig.

Det er noen deilige opplevelser, og noen mindre deilige opplevelser. Noen smaker som skaper gode minner, og som er med på å gi meg troen på små norske bryggerier rundt om i det ganske land. Og andre smaker som får meg til å tenke tilbake til tidligere tider, og en standard langt unna det i hvertfall jeg forbinder med øl-Norge ano 2020.

Bryggeripasset er igangsatt av Bryggeriforningen og dens medlemmer, og lar deg “samle” stempel på bryggerier rundt om i landet. Dette gjelder både bryggeripuber, bryggeriomvisninger og bryggeriutsalg, og sprer seg fra Longyearbyen til Mandal i sør. En enkel og effektiv måte å ta initiativ fra Bryggeriforeningen, både når det kommer til aktivitet og promotering av sine medlemmer. I tillegg til at det gir oss ølentusiaster enda litt mer grunn til å besøke noen bryggerier.

Jeg har fått tak i mitt i ølutsalget til Bådin her i Bodø, der jeg i disse dager ferierer. Noen øl ble det også med fra bryggeriutsalget, der kanskje spesielt Hoppy Little Thing Galaxy & Eukanot var den beste nye bekjentskapet her nord. Deilige toner av tropisk frukt, eksotisk trevirke og ikke minst lag på lag av sitrus gjorde et solid inntrykk til tross for sin beskjedne alkoholprosent .Det er hyggelig å kunne ha første stempel fra gamle trakter, og ser frem til å samle flere i ukene som kommer.

Frem til da kan du bestille ditt eget på Bryggeripasset.no og få full oversikt over hvem du kan stemples inn hos.