Etter nesten 4 måneder med bryggetørke, var det godt å stå bak grytene og kreere godt hjemmebrygg igjen.
Siste øl som ble brygget i 2011 var en ny batch med røyk porter, i slutten av november. Siden den gang har det vært veldig travelt både privat og arbeidsmessig, så derfor ble hjemmebryggeriet Myra Bryggeri lagt til side. Etter å ha brygget jevnt hver andre uke, har det altså vært helt stille på den fronten. Helt til i helgen, for da ble det et virkelig skippertak, og to øl står nå til gjæring.
Den første ble faktisk et “ferdigbrygg”, nemlig et ølsett fra Bryggselv. Det ble deres American Brown Ale, pent humlet med Centennial og Northern Brewer. Dette er første gangen jeg prøver denne typen ølsett, og grunnen til at jeg gir det en sjanse er at de settene Bryggselv tilbyr er ganske unike. Der er skreddersydde til deres oppskrifter, og det er mye humlerester å finne i settene. Altså ikke noe ekstrakter eller noe slikt tull, men ordentlige råvarer. Det kan jeg like. Hadde dog litt mye vann i, så ender nok på 4,2-4,5 så da blir det mer en sessionøl.
Den andre ble en “Myra Original” om du vil, nemlig Troll IPA. Dette er en IPA jeg har brygget noen ganger, orginalen hadde en blanding mellom amarillo, nelson sauvin og cascade. I tillegg er ølet tilsatt einebær.
Jeg har nå endret litt på humlesammensettningen for å komplementere smaken av einebær, og har beholdt cascaden og brukt litt northern brewer. Eller “Norsk Skog” humle som jeg kaller den litt innimellom.
Høyt Skum – Jørn Idar