En særdeles verdig avsluttning på Norgesturnèen med Midtfyns Bryghus ble avholdt på Den Gode Nabo i Trondheim. En 3 retters meny med godt øl til og ikke minst godt selskap!
Etter 3 dager med middag i Oslo, foredrag i Stavanger og Ølfestival på Nærbø var det på tide å besøke trønderhovedstaden.
Byens beste ølsted er Den Gode Nabo, som ligger like ved Gamlebroen var åstedet for en 3-retters Brewmasters Dinner servert med introduksjon av Eddie Szweda fra Midtfyns Bryghus. Menyen ble satt opp av undertegnede, og kreert av de gode kokker på stedet. Alltid like spennende!

 • Aperitif
  Her serverte vi Blindeøl 2, et brygg som er brygget for det Danske Blindesamfund. Et deilig friskt øl som ikke er fritt tilgjengelig i Norge, med en klar tone av Nelson Sauvin.
 • Blåskjell med chorizopølse
  Servert med Chili Triple, og her var Eddie meget skuffet. Jeg var selvsikker og ble ikke skuffet. En kremet saus var med å bryte med det varme chilipreget fra ølet og den sterke pølsen. Også fruktigheten i ølet fungerte meget godt med de salte blåskjellene. 5 av 6
 • Kyllingsliders (miniburgere)
  Her hadde kjøkkenet glasert et kyllingbryst, servert med en hvitløksdressing og salat. Det fungerte ikke med Double IPAen som ble servert til. Kjøttet var søt og ølet bittert, det fungerer ikke. En svak dressing kunne slettes ikke holde stand mot det florale sitruspreget i ølet. 1 av 6
 • Fransk sjokoladekonfektkake
  Dette var en høydare. Og da snakker jeg virkelig høydare! For en deilig bløt sjokoladekake, servert med Imperial Stout. Det kan i utgangspunktet ikke gå feil, og når kjøkkenet i tillegg lager en kake med øl i, kan det slettes ikke gå feil. For sjokoladen framhevet mocca og melkesjokolade tonene i stouten, og ølet i kaken fikk fram en lett bitter kaffesmak i ølet i glasset. En herlig herlig kombinasjon! 6 av 6


Kvelden ble brukt sammens med daglig leder på Den Gode Nabo, Tommy fra Tommys Ølblogg (venter noen bilder fra han), svigerbror og en rekke andre herlige mennesker. En virkelig flott avsluttning på reisen vår!
Høyt Skum – Jørn Idar