En tidlig avsløring av Dagbladet stadfester at Årets Øl 2011 er noe overraskende Borg Bokkøl
Av 86 forskjellige øl fra 22 bryggerier har Det Norske Måltid plukket ut Bokkølet fra Hansa Borg Bryggerier. Norges største øljury på 26 mennesker valgte ut 15 finalister, som alle gikk til finaledømmingen i Stavanger. Her var det klassikere fra de store bryggeriene, på linje med de norske håndverksbryggeriene.
Og man kan nok kalle det en overraskelse at Borg Bokkøl vant i konkurransen med IPA fra både Nøgne Ø og Ægir, Imperial Porter fra Ægir, Lucky Jack fra Lervig osv.
På sosiale medier mer enn antydes det atdette måtte være en jury som er kjøpt og betalt. Dette er beskyldninger jeg vil si klart imot, da undertegnede kjenner brorparten av deltagerne og deres verdier. Og det er noe annet å blindteste øl enn å drikke øl til vanlig, så det er spennende at et øl fra en av de største bryggeriene slår håndverksølene.
Jeg gratulerer Hansa Borg med seieren, og gleder meg veldig over det faktum at norskt øl blir godt eksponert. Det er noe som er possitivt for alle. Litt overraskende at TV2 velger å sende finalen i et av Norges viktigste matfremmende programmer 2 timer senere enn vanlig. Uansett, så kan finalen sees på kanalen i dag klokken 22.15
Høyt Skum – Jørn Idar

20111211-105101.jpg