Jeg har laget tusenvis av bolinhos opp gjennom årene, det som rett og slett er en deilig snacks av klippfisk. Den kalles også bolinhos de bacalhau i Portugal, og er like enkel som den er deilig. Frityrstekte, krispy og fulle av smak. Og akkurat slik jeg liker det – veldig enkel å lage!
Nok til 2 personer

  • 200 gr utvannet klippfisk
  • 200 gr potet
  • 1/3 løk, finhakket
  • 2 ss finhakket koriander eller persille
  • 1 egg
  • 1 ss potetmel
  • 5 dl frityrolje
  • salt og pepper
  • 1 dl majones
  • 3 ss sriracha
  • 1/2 lime

Bolinhos

Start med å skrelle og dele opp poteten i like store biter, og kok møre i lettsaltet vann. Trekk den utvannede klippfisken i vann i 15 minutter, til den er ferdig. Avkjøl, og miks godt sammen med løk og koriander/persille. Tilsett egg, potetmel, salt og pepper, og bland til du har en jevn masse.
Lag boller av lik størrelse, og frityrstek i en liten kjele. Bruk termometer, og frittyrstek bollene på 160 grader. Server med limeskiver og chilimajones.

Chilimajones

Det aller beste er å lage din egen majones av eggeplommer og olje, men ferdig majones kan også brukes. Bland det enkelt sammen med sriracha.
I glasset nytes gjerne en hefeweizen. Dette er en fruktig og leskende ølstil som går veldig godt med den salte og umamipregede maten, og demper den sterke chilismaken. Den er rett og slett med på å løfte maten frem, og er med på skjerpe appetitten. For meg falt valget på El Hefe fra mitt lokale bryggeri St Hallvards, som er en klassisk hveteøl, akkurat slik maten fortjente!