Det har vært en fartsfylt høst med mye på tapetet, men det som har vært spennende å følge, er Ølboka. Jeg har hele tiden vært klar på at jeg ikke er en forfatter, men når tilfeldige mennesker sender bilder og bibliotek kontakter meg så får jeg en snikende følelse. Kanskje jeg er litt forfatter….. Det er skal i hvert fall ikke stå på at jeg ikke prøver, og denne uken starter signeringer og promoteringer.

Bilde lånt fra ABC Nyheter.

Signering her lørdag 13. desember. Bilde lånt fra ABC Nyheter.


Årets julegave?
Det har blitt solgt mange eksemplarer de siste månedene, og det er helt SYKT at Ølboka har vært på bestselgerlistene i hele 5 uker. Selvfølgelig er det grunnet en fenomenal innsatts fra Front Forlag, men det er nok et tegn på at interessen for øl har blitt enda større. Jeg tror nok det er mange, mange som vil få Ølboka under juletreet i år, for forlaget har allerede fått inn 3. opplag av boken og solgt nesten 10.000. 10.000 bøker!!!!! Og jeg skriver det ikker for å skryte, men fordi det er helt sinnsykt mange bøker for en kokk. Å få meldinger, bilder på sosiale meldinger og mailer fra folk rundt om i Norge, som alle har lest boken og som blir inspirert av å lese om ølet de drikker. Det var også mitt hovedmål da jeg skrev boken, det er herlig å ha kommet til det målet. Forlaget venter inn det neste opplaget neste uke, og det er dermed trykket 15.000 bøker.
Første julesignering på lørdag
Flere av dere ølgærninger har støttet meg og boken, og bestillte den på forhånd og få den signert. Her var det både romantiske hilsner og limericks og andre morsomheter, og nå har dere øl gærninger igjen muligheten til å få et signert eksemplar, eventuelt ønske dere en bok. For førstkommende lørdag 13. desember vil jeg nemlig bli å finne på Eldorado Bokhandel i Oslo, der jeg mellom 13.00 og 15.00 og snakker øl og signerer bøker. Jeg håper å ser noen av dere ølgærninger der, en ypperlig mulighet for å skaffe seg en julegave eller to, eller bare for å besøke Nordens største bokhandel. De har garantert noe du vil like, og om du ikke liker bøker kan jeg godt snakke øl med dere!
Høyt Skum – Jørn Idar