I morgen kommer den, en hel container med bøker. EN HEL CONTAINER! Som om ikke det var nok, så er hele containere solgt! 12 tonn med bøker som jeg har skrevet for og med Front Forlag er forhåndssolgt til bokhandlere, 6000 bøker. Jeg skriver det, men det er helt uvirkelig. Jeg er fortsatt litt i vantro over at jeg i det hele tatt får publisert en bok, og nå har forlaget informert meg om at hele første opplaget er solgt ut til bokhandelen og at det er en liten bunke bøker igjen til dere ølgærnigner. De som kjenner meg vet at jeg er glad i å prate, men da ble jeg for en gangs skyld målløs…. Landet rundt Jeg er spent, nervøs, glad, og det jeg gleder meg aller mest til å er å få snakke om øl til folk! Og gjett om jeg skal! De kommende månedene vil jeg bare advare om, at det vil være mye Ølbok snakk. De foreløbige planene inkluderer Oslo, Bergen, Sandnes, Bryne, Trondheim, og sikkert en tur innom Helgeland også (home sweet home). Flere steder blir det sikkert utover også, man må jo spre det gode budskapet! Med meg har jeg selvfølgelig kamera og pennen, og håper å kunne ta med noen interessante historier tilbake.

Ølboka selfie

#bokselfie


En ny verden Det har vært veldig lærerikt og givende å skrive denne boken, og utrolig mye jobb. Front Forlag har vært en meget god støtte både under skriving og nå i ettertid, et samarbeid som har fungert veldig bra. Min redaktør Jannicke har fulgt skrivingen, og det er ikke fritt for at jeg av og til har føltes litt ut som jeg har kommunisert med norsklæreren min. Ja det er ikke fritt for at hun har hatt hendene fulle med skrivingen min, jeg har kanskje mer entusiasme enn ren finesse. Det gjelder nok ikke bare for skrivingen min, i hvert fall om du spør min kone… Det har vært mange titalls timer med jobbing i uken, mye skriving og mye godt øl. Det har vist seg at det å være ølbokforfatter og ikke bli inspirert av de fantastiske historiene og ølene som omtales i boken, har vært vanskelig. En god øl har derfor vært på sin plass. Det hele var en helt ny verden for meg, der jeg ikke fikk direkte tilbakemelding på hva jeg skrev om, men hvordan jeg fremla det. Dette er noe jeg har lært av, og som jeg er mye mer bevist på når jeg nå sitter å skriver og Høyt Skum. Ølboka – En guide til Skandinavisk Øl Så er boken nesten her, og det har blitt en stor(!) og spennende bok. Ingen er mer spent enn meg på å se, holde og lese boken, det kan jeg garantere. Jeg har skrevet historien om mer enn 120 bryggerier fra Norge, Sverige og Danmark, og sammen med forlaget har vi valgt ut over 1000 forskjellige skandinaviske øl som omtales i boken. Bryggeriene og ølene er valgt ut etter hvor viktige de er, kjente, interessante og spennende. Det er ikke en ren bok for ølgeeker, som bare vil lese om små, ekstreme bryggerier og deres eksperimentelle øl. Det er heller ikke bare en bok for ølnybegynnere, som vil lese om sin vanlige halvliter. Det er en bok for alle, med bryggerier ølnerder kanskje ikke har hørt om en gang, der nybegynnere kan lære hvordan de skal smake på øl, eller hvordan øl er brygget. Dette vil bli supplert her på bloggen, der det neste uke vil bli lagt ut noen instruksjonsvideoer, smaksskjemaer og mer til. Disse vil være tilgjengelige for alle, så du trenger slettes ikke å kjøpe boken for å kunne lære mer om øl (men som leser av Høyt Skum visste du jo det allerede). Øllansering i Oslo og Bergen Den kommende uken vil det være lansering både i Oslo og i Bergen, og jeg håper å se mange av dere ølgærningene: Lanseringsfest for Ølboka 4. september 18.00 – 20.00 Uhørt i StrøGet i Oslo. Her blir det smaking og foredrag fra boken, i Norgespremieren av Ølboka – En guide til Skandinavisk øl. Det er også premiere på Bok Ølet, som selvfølgelig er en del av smakingen. Det blir muligheter for å kjøpe signert bok, og om ikke annet er det en veldig billig smaking med mye godt øl. Så om du ikke er interessert i bøker, så burde du i hvert fall ta turen bare for ølet. Det koster 50,- å være med, og du kan melde deg på å få mer info på Facebook-eventen. Bergen – Lansering på Ølboka på Bergen Ølfestival 5. september 13.00 – 21.00 (bokbad klokken 16.30!) Bergen Ølfestival – Østre Skostredet 6 Vestlandets ølstolthet Bergen Ølfestival er klar for sitt tredje år, og jeg kommer til å være der å signere bøker på fredag. Sammen med bøkene serverer jeg også Bok ølet, og det blir også et bokbad på Litteraturhuset klokken 16.30 med meg og forfatterne fra “Den Norske Ølrevolusjonen” og “Øl og Mat – hånd i hånd”. Dette blir gøy, ser fram til å treffe mange ølgærninger også i Bergen!
Høyt Skum – Jørn Idar
——————————————
In plain English
 

Tomorrow it arrives, a while container of books. A WHOLE CONTAINER! Adding to that, the whole container have been pre-sold! 12 tons of books I have written for and with Front Forlag has been pre-sold to all book retailers on Norway, 6000 books. I am writing it, but I don`t really believe it. I am still a bit baffled that I getting published, and now the publisher have informed me that I am getting some books for sale, but the rest have already been sold. For those who know me know I love to talk, but this all makes me speechless.

Around the country

I am nervous, happy and excited and what I look forward to the most is to talk about beer! And so I`m going to do! The coming months I have to warn you about, there will be a lot talk about Ølboka. The plans is to do speeches and presentations in Oslo, Bergen, Sandnes, Bryne, Trondheim and Helgeland. I am sure that more places will be added to the list. I will be bringing with me a camera and a pen, so I hope to have some good stories back.

A new world

Despite writing this book have been a hell of a work, it has been really giving for me. A believe me, it has been a very interesting ride, filled with great beer. You`ll get presented the history of 120 breweries in Norway, Sweden and Denmark, and some 1000 of their best brews. It is a book written for everyone, where newbies can learn more about the history and breweries they have available for them. Beer geeks hopefully can find something new, and inspiration to «spread the love of beer».

Beer launch in Oslo and Bergen

The coming week I will have the premiere in Oslo and Bergen, and I hope that I`ll see many of you beer maniacs there:

Launchparty in Oslo

4th of September

18.00-20.00

Uhørt in StrøGet in Oslo

Here we will the the premiere of the book, with a tasting and presentation from Ølboka – En guide til Skandinavisk øl. This is also the premiere of the Bok Ølet, which naturally is a part of the evening. There will be the possibilities to purchase a signed book, and at 50,- this is a super cheap way to taste some great brews!

Bergen – Launch of Ølboka at Bergen Ølfestival

5th of September

13.00-21.00 (book presentation at 16.30)

Bergen Ølfestival – Østre Skstredet 6

The pride of beer Bergen, Bergen Ølfestival, is arranged for the third year, and I will there signing books on Friday. With the book I will also be serving Bok ØLet, and I will join the writers of «Den Norske Ølrevolusjonen» and «Øl og Mat – hånd i hånd» in a book presentation at LItteraturhuset at 16.30. It will be a blast, with a lot of great beer and great stories!