Pølser og Pils

Utgitt 2021

Stian Staysman og Jørn Idar Almås Kvig inviterer til middag med gode pølseretter som smaker godt og er enkle å lage. Selvsagt med deilig øl til maten! I boken Pølser og pils fortsetter vi suksessen fra forrige bok, Øl hele året.

Her får du gode oppskrifter på pølsemat, gode historier og anekdoter, tips til hvordan du kan servere pølserett til både hverdag og fest, og hvordan du lager det beste tilbehøret. Og selvsagt tips til å velge riktig øl til maten. Bon appetit!

Øl hele året – fra øldrikker til ølkjenner

Utgitt 2020

Dette er den store norske øl-boka som lærer deg å bli en bedre øl-kjenner, og her har jeg fått med meg øldrikker Stian “Staysman” Thorbjørnsen. Stian`s kjærlighet til øl er det ingen tvil om, mens gjennom denne boken tas han fra å være øldrikker til å kjenne sitt brygg. En upretansiøs tilnærming til folkets drikk øl, og hvordan man gjennom året kan tillegge seg selv kunnskap som gjør at du kan nyte ølet ditt enda mer.

Øl og Matboka – en guide til øl og mat

Utgitt 2015

Dette er en bok som ligger meg nærmest som utdannet kokk og brygger, det beste av de to beste verdener samlet mellom to permer. Den gir en innføring i hvordan man skal bruke øl i og til mat, og hvordan man skal bruke ingredienser og ølstiler sammen for å få den ultimate smakskombinasjon. Den er også stappfull av oppskrifter fra noen av landets beste øl- og matkokker, til alle nivåer og smaksløker!

Den norske ølboka – en guide til norske øl og bryggerier

Utgitt 2016

Endelig er boken som øl-Norge fortjener på plass, den store Norske Ølboka med over 400 øl, 70 bryggerier og historier fra både fortid og nåtid. Den gir et innblikk en av Norges sterkeste mat- og drikketradisjoner, om den eksplosive utviklingen av øl de siste årene, om øl- og mat, ølstiler samt tips og triks. En stor bok om et stort emne, og timer med underholdning og fasinasjonen med noe godt følgende i glasset.

Sommerøl – en guide til sommerens øl

Utgitt 2016

Dette er en bok som fanger essensen av sommer og øl; avslappet, god stemning og kaldt og leskende. Her finner du enkle oppskrifter på øl i og til mat, øl som skapt for sommeren og mye mer til. Få ut solsenga og kos deg!

Ølboka – en guide til Skandinavisk øl

Utgitt 2014

Ølboka har kommet i salg, og den har forhåpentligvis vært til inspirasjon for både sinn og smaksløkene til flere i det ganske land. For å fortsette dette også utenfor bøkenes verden, har du her muligheten til å laste ned et eget smaksskjema som du kan bruke hjemme. Sett deg opp et tema for smakingen, last ned skjemaet og berik dine smaksløker med gode smaker!

Her kan du laste ned smaksskjemaet gratis!

“Ølboka er den inspirerende og unike historien om øl og bryggerier i Norge, Sverige og Danmark. I denne praktboken finner du over 100 bryggerier, som alle lager gode og spennende øl. Boken gir også en introduksjon til hjemmebrygging og ølsmaking, og du kan lese om ulike ølfestivaler og ølbyer i de tre landene. Boken byr på blant annet Skandinavias ølhistorie, bryggerityper, øloppskrifter, humleguide, ølstiler og ølglass – kort sagt er dette en komplett guide til øl i Skandinavia.”
Om du har noen spørsmål eller er interessert i å kjøpe noen av bøkene, send en mail til hoytskum@gmail.com