Bok ØlDette er en liten hemmelighet jeg har gledet meg lenge til å si: jeg kommer med eget bokøl!
I forbindelse med den kommende Ølboka ”En guide til Skandinavisk øl”, kommer ”Bok Øl” i handel på Vinmonopolet. Dette er et øl som jeg ble inspirert til å brygge som en kombinasjon mellom de gamle øltradisjoner fra Norge, med de nye trender fra de moderne mikrobryggerier. Derfor har jeg flere ganger brygget denne IPA`en med einebær, rett og slett bøttevis med humle og einebær.
Jeg var så heldige at guttene hos Austmann Bryggeri åpent dørene sine, og lot meg produsere ølet mitt hos dem for kommersielt salg. Og resultatet synes jeg har blitt veldig bra, med en god oppskrift som utgangspunkt, en fantastisk gjær fra deres åpnegjæringskar og ikke minst kunnskapen til Anders Cooper har Austmann Bryggeri fått frem et produkt jeg gleder meg til å høre tilbakemeldingene på.
Og om du har forhåndsbestillt Ølboka (shameless plugg: http://hoytskum.com/bok ) finner du oppskriften på ølet slik at du kan brygge ølet selv hjemme. Ølet vil være tilgjengelig på Vinmonopolet dagen etter lanseringen av boken, fredag 5. September.
Høyt Skum – Jørn Idar
Bok Øl Ølboka