E. C Dahls startet i 1856, og har vært en institusjon i Trondheim i mange generasjoner. Nå frykter ansatte at kroken blir satt på døren, med nedleggelsen av en av tappelinjene.
Mandag ettermiddag ble ansatte ved E.C Dahls informert om at deres tappelinjer for halvlitersflasker med brus blir lagt ned. Jan Lillebo er hovedtillitsvalgt ved E.C Dahls, og han frykter at dette er begynnelsen på slutten;

Jeg har vært hovedtilitsvalg ved E.C Dahls i 18 år, og har sette andre bryggerier som Nordlandsbryggeriet og Tou i Stavanger bli lagt ned. Vi er redde for det er noe av det samme som er i ferd med å skje her

Ringnes eier E.C Dahls, og ledelsen avviser at de har tenkt å legge ned bryggeriet i Trondheim. Halvlitersflasker vil hovedsakelig bli produsert på Gjelleråsen utenfor Oslo, og på Farrisfabrikken i Larvik.
Det er ikke første gang slike ting har vært på papiret i Trondheim; I 2003 var det planer om å flytte produksjonen av E.C Dahls og Tou til Oslo. Ansatte protesterte og fikk enorm støtte fra folket, med Norøl i spissen. Det kom inn 500 underskrifter mot dette I DØGNET, og E.C Dahls holder enda til i Trondheim.
I Stavanger derimot, produseres ikke Tou lenger, men er erstattet med noe bedre(?) nemlig Lervig Aktiebryggeri.
Det har også vært tumulter under By:Larm i 2007, da Ringnes kun ville servere Ringnes og ikke E.C Dahls under festivalen på Svartlamoen.
Hva som skjer for Dahls er ikke lett å si enda, men jeg krysser fingerene for at vi slipper å ha to “super” bryggerier som pumper ut lette lagere til et tørst Norge. Tiden vil vise!
Høyt Skum – Jørn Idar
Kilde; NRK Trøndelag, Wikipedia