I år som i fjor er det Oslo Maratons halvmarton som er årets store mål for min #BeerAway. Selv om jeg har skrevet mindre om det enn i fjor, har oppkjøringen vært bedre enn i fjor. Også ølmessig.

For å i det hele tatt kunne finne motivasjon til å røre meg, trenger jeg et mål. Målet i fjor var Oslo Halvmaraton, noe jeg greide å karre meg gjennom på et vis. Derfor var målet for årets mål ganske enkelt: vær bedre enn i fjor. Og oppkjøringen har ihvertfall vært mye bedre, med en god treningspartner i sommer og mye godt vær å springe i. Men det er nok ølet som har vært den største drivkraften.

En form for selvpining

Det mest av min tid går med til øl, enten i forbindelse med jobb, hjemmebrygging, ølskriving eller bare som engasjert ølentusiast. Så hvilken bedre motivasjon kan jeg da bruke enn akkurat øl? Jeg lagde derfor en enkel liste som jeg (for det meste) har greid å følge:

  • Hverdagsøl – Om det skal nytes øl på hverdager, må det løpes litt først. Minimum 2 km.
  • Avpasse hjemmebryggingen – Selv om ikke jeg brygger veldig ofte, ville jeg prøve å brygge bordøl. Smakfulle og kreative øl med lavere alkohol, som man kan ta noen glass av uten at man går i dørken. 3,2% -3,8% -4,2% er alkoholprosenter jeg har eksperimentert med. Og personlig liker jeg de belgiskinspirerte lavalkoholene mine best.
  • Alltid joggesko i kofferten – Jeg reiser ganske mye, og det blir ofte litt øl og god mat på slike turer. Jeg har derfor startet å ta med joggeskoene og tøy på turer, selv om det kan være blytungt å komme seg opp for å røre på seg. En av de tøffeste gangene var sist jeg besøkte Hornbeer og vi smakte oss gjennom det meste av deres 28 faste øl på kvelden. Ikke så morsomt å ta på joggeskoene dagen derpå, for å underdrive litt.

Nå er det bare noen få dager igjen, og det føles ihvertfall som jeg er i rute til å forbedre tiden. Jeg kom inn på 2:29:43 i fjor, og satser på å komme under 2:15:00 i år. Helst under 2:00:00, men det skal veldig godt gjøres. Under er min siste langkjøring før D-Dagen, og selv om det ble tungt på slutten var det godt å kjenne på formen. Enda bedre var ølet som sto i kjøleskapet da jeg kom hjem, men det er en annen historie…
Høyt Skum – Jørn Idar
#BeerAway Endomondo